GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİNE BÜYÜK ALKIŞ

GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİNE BÜYÜK ALKIŞ

Gönüllüler sertifikalarını alarak hem güzel anılar biriktirdiler hem de kültürel tanıtıma katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadılar.

Turizm Elçileri Projesi Kapanış Töreni Coşku Dolu Anlara Sahne Oldu

Fatih Belediyesi tarafından 14 yıldır sürdürülen Gönüllü Turizm Elçileri Projesi bu yıl da başarıyla tamamlandı. İki ay boyunca 400 gönüllü genç İstanbul’un tarihi ve turistik merkezlerinden Sultanahmet, Ayasofya, Divanyolu, Gülhane, Eminönü ve Beyazıt gibi bölgelerde turistlere rehberlik etti. Gençler proje kapsamında 10 farklı dilde (İngilizce, Arapça, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Portekizce, Farsça, Korece, Rusça, Çince ve Japonca) hizmet sunarak yaklaşık 650 bin turiste yardımcı oldu.

Proje sadece turistler için değil, gençler için de önemli fırsatlar sundu. Gönüllüler turistlere rehberlik ederken yabancı dil yeteneklerini geliştirme, sosyal becerilerini artırma ve farklı kültürlerle tanışma imkanı buldu. Proje sonunda 30 gün boyunca aktif olarak görev alan gönüllülere sertifikaları takdim edildi.

Gönüllü Turizm Elçileri Projesi gençlerin eğitimli, bilgili ve kültürlü bireyler olarak yetişmesine katkı sağlarken Türkiye’nin tanıtımına da olumlu etkiler sundu. “Bana Sor” yazılı tişörtlerle görev yapan gönüllüler ülke imajına olumlu katkılarda bulundu.

Sertifikalar Tekne Turu ile Verildi

Projenin kapanış töreni Boğaz’da düzenlenen bir tekne turu ile gerçekleştirildi. Gönüllü elçiler kapanış töreninde hem eğlenceli bir gün geçirdi hem de sertifikalarını aldı. Gelecek yıl da devam etmesi planlanan projeye bu yıl binin üzerinde başvuru yapıldı ve yazılı ve sözlü mülakatların ardından 400 gönüllü sahada görev aldı. Projenin ülkenin kültürel tanıtımına ve gençlerin gelişimine katkılarıyla önümüzdeki yıllarda da genişlemesi bekleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
SWISSÔTEL’DE FIBABANKA İLE YAZ SAHNELERİ DEVAM EDİYOR

SWISSÔTEL’DE FIBABANKA İLE YAZ SAHNELERİ DEVAM EDİYOR

İki tekere ilgi arttı

İki tekere ilgi arttı