Hadi yine iyisiniz!

Hadi yine iyisiniz!

 Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Antalya sahillerini betona boğan şirketler ve müteahhitlere müjde! 1 Ekim’de sona ermesi gereken 2024 inşaat yasağı Antalya ve Muğla’da 1 Kasım 2024 Cuma gününe kadar uzatıldı. İktidardan torpilli yatırımcı ve müteahhitlere müjdeyi haberi Ak Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete verdi.

AK Partili Mete, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan son görüşme sonucunda Antalya ve Muğla’da 2024 inşaat yasağının 1 Kasım’a kadar uzatıldığını, yaşanan yoğunluk nedeniyle bu kararın alındığını söyledi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye’nin iki önemli turizm kenti olan Antalya ve Muğla’da yaşanan yoğunluğun değerlendirmelere neden oluğu ve bölge turizminin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bu karar alındı. 

İNŞAAT YASAĞI 15 EKİM’DE SONA ERİYORDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın genelgesiyle yürürlüğe giren uygulama en çok turistik tesisin ve en çok turizm amaçlı yapılaşmanın söz konusu olduğu Antalya ve Muğla 1 Mayıs-1 Kasım tarihleri arasında inşaat yasağı kapsamına alındı. Bakanlığın genelgesine göre inşat faaliyetleri kısıtlamaları, yani Antalya ve Muğla’da inşaat yasağı 15 Ekim’de son buluyordu. İnşaat yasağı uygulaması, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaz aylarında turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için getirildi. Uygulamaya göre 1 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında yeni inşaat yapılmasına kısıtlama getiriliyor. Kısıtlama kapsamında ağır nakliyat, hafriyat ve harç gibi inşaat çalışmaları yasak. İnşaat yasağı tarihleri şehirden şehire veya belediyeden belediyeye farklılık gösterebiliyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yaz yağmurları azaldı

Yaz yağmurları azaldı

Sorunumuz ekonomi

Sorunumuz ekonomi