Halka tuzak kurdular

Halka tuzak kurdular

  İktidarın CHP’li belediyelerin çalışmalarına engel olma çaba ve girişimlerinin yeni bir örneği Antalya’da yaşanıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhammen bedelin çok üstünde bir teklifle kazandığı Sarısu Mesire Alanı’nın ihalesi Orman Genel Müdürlüğü tarafından rekabet koşulları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen yazıda, “Sarısu Konaklamasız Orman Parkı’nın işletme hakkının 20 yıllığın kiraya verilmesi işinin ihalesine Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı olarak tek istekli olarak teklif vermiştir. Her ne kadar yapılan ihalede muhammen bedelin üzerinde fiyat teklif edilmiş ise de, idarenin ihalenin yapılmasındaki amacın azami gelir elde etmek olduğu, kamu menfaatinin bunu gerektirdiği nazara alındığında, söz konusu ihale katılımcının tek istekli ihaleye katılıp, fiyat teklifi verdiği ihalede açıklık, yeterli rekabetin sağlanması, kamu yararı ve kamu kaynaklarının en etkin ve en verimli kullanılması ilkeleri gereğince taşınmazın yüksek bir bedelle ihale edilebileceği ihtimaline binaen, 17.05.2024 tarihli ihale iptal edilmiştir” denildi.

BAŞKAN BÖCEK İPTALE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, muhammen bedelin üstünde bir teklifle kazandıkları Sarısu Mesire Alanı ihalesinin iptal edilmesinin halka tuzak kurma anlamına geldiğini belirtti.

Başkan Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu alanı 2006 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 29 yıllığına Orman Genel Müdürlüğü’nden kiralamasına rağmen, Nisan 2016’da bölgeyi ‘tip c’den ‘tip d’ye çevirmek için süresi bitmeden sözleşmenin iptal edildiğini, bu iptal öncesinde 15 milyon 340 bin TL. yatırım yaptıkları için dava açtıklarını vurguladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı dava devam ederken Orman Genel Müdürlüğü’nün 12 milyon 340 bin TL. bedelle yeniden ihaleye çıktığını belirti. Başkan Böcek, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak ihaleye girdik ve 12 milyon 400 bin TL.’ye ihaleyi kazandık. İhaleyi aldığımız için sorunun çözüldüğü belirtilerek, davayı geri çekmemiz istendi. Kamu ve halkın yararı için davayı geri çektik” dedi.

İPTAL KARARI HALKA TUZAK KURMAKTIR

Sarısu Mesire Alanı için yaptıkları yatırım nedeniyle açtıkları davayı hükümetin talebiyle kamu yararı düşünülerek geri çektiklerini, yeniden yapılan ve kazandıkları ihalenin iptal edilmesine sert tepki gösteren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, açıklamasında şunları belirtti: “Bugün ise kazandığımız söz konusu ihale, gerekli rekabet koşulu oluşmadığı bahanesiyle iptal edildi. Sarısu Mesire Alanı’nı siyasete alet eden, halkın hakkı olan bu çok değerli alanı ihale bedelinden fazla bir ücretle kazanmamıza rağmen ihale iptaliyle halkın elinden alan, ihaleyi aldığımız için kazanacağımız davadan çekilmemizi talep ederek halka adeta tuzak kuran bu zihniyeti kınıyor, yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirterek, Sarısu Mesire Alanı’nın gerçek sahibi olan halkımıza bu haksız durumu saygılarımızla bildiriyoruz.”

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Yargıda değişim rüzgarı

Yargıda değişim rüzgarı

Kocagöz  TT oldu

Kocagöz TT oldu