İSTANBUL TURİZM FUARI KAPILARINI AÇTI

İSTANBUL TURİZM FUARI KAPILARINI AÇTI

35 ülkeden 15 binin üzerinde turizm profesyoneli 9-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Turizm Fuarı’nda bir araya geliyor.

Fua, Türkiye ve dünyadaki turizm profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş birliklerinin oluşmasına olanak sağlarken aynı zamanda yeni ürün ve hizmetlerin tanıtımının yapılacağı geniş bir platform yaratmayı da hedefliyor.

 Fuar kapsamında gerçekleştirilen seminer programları ile yeni trendler ve vizyonlar sektör profesyonellerine yeni ufuklar kazandırıyor.Turizm dünyasının yeni buluşma noktası 2. İstanbul Turizm Fuarı (ITF) Yenikapı – Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını turizmcilere açtı.

9-10 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan fuarın açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Dream Project CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ve KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Project Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Ataman, “Yenilikleri sektörle buluşturan ITF, ikinci yılını yaşıyor ama dünyanın en büyük üç turizm fuarında biri olmayı amaçlıyor. İkinci yılımızda 1,5 kattan fazla büyüdük. Fuar, sadece turizm profesyonellerini ağırlayacak. Dünyanın 37 ülkesinden gelen 4.500 tur operatörü, acente ve turizmci ile buluşacağız. Bu platformda turizmi değerlendireceğiz. Bu fuarı yapmak kolay değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi THY, TÜRSAB, TTYD, TÜROB, AKTOB ve Old City gibi tüm destekçilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, “Bu sene bizim 100. kuruluş yıl dönümümüz. Tarımdan sanayiye kadar 100 yıllık tarihimiz boyunca ülkemizin ihtiyacı olan tüm alanlara katkı sağlıyoruz. Böyle bir etkinliğe destek verdiğimiz için mutluyuz. Turizm, 54 sektörü direkt 100 sektörü ise dolaylı olarak destekliyor. Son 10 yılda turizm sektörü de ne yazık ki yaşanan sıkıntılardan payını aldı. Bu felaketlere ve sıkıntılara rağmen turizm bir denge unsurudur. Son olarak da Covid-19’u yaşadık. 2023 yılında turizm sektörü döviz ve istihdama katkısı ile ülkemiz için stratejik bir sektör konumuna geldi. Turizmdeki toparlanmayı ise son iki yıldır görüyoruz. Turizm gelirleri ve turist sayılarında lig atladık. Ülke olarak turizm zenginliğimiz ortada. Kurum ve kuruluşların birlikte hareket etmesi bu noktada turizm için daha hızlı ilerleme sağlayacaktır. Turist faaliyetleri yeni trendlere yöneliyor. Bu değişim içinde onların ihtiyaçlarını gidermek için turizmcilerimizin yanındayız. Sektöre çözümler üreterek turizmcilerimize dokunmaya devam ediyoruz. Turizmcilerimizin yanında olmak için Turizm İhtisas Birimi’ni hizmete açtık” şeklinde konuştu.

TGA Genel Müdür Yardımcısı Elif Balcı Fisunoğlu, “ITF çatısı altında siz turizmciler bir araya geldiğimizde için mutluyuz. 2024 yılının ilk 8 ayında 38 milyon turist sayısına ulaştık. Bakanımızın koyduğu 60 milyon turist 60 milyar dolar turizm geliri için çalışmalarımız sürüyor. Türkiye turizmini ve destinasyonları tanıtıyoruz. Pazar çeşitliliği üzerinde sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Turizmi 81 ile yaymak istiyoruz. Şu an TGA ile en fazla tanıtım yapan ülkelerden biriyiz. Sadece turizm değil, farklı alanlarımız da tanıtıyoruz. Dijital tanıtımda öncü ülkelerden biri haline geldik” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Turizm Yatırımcılar Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, “Turizmin en güzel tarafı insandır. Dünya turizmi büyüyor ve biz de büyümeliyiz. Yatırımcıların gayreti ile yükseliyoruz. Önümüzdeki 30 yılda rakamlarımızı daha da büyütmemiz gerekiyor. Çünkü turizmin Türkiye ekonomisine katkısını hepimiz biliyoruz. Buradan seyahat acentalarımızı da kutlamak istiyorum. Dünyanın her noktasında Türkiye’yi en güzel şekilde tanıtıyorlar” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, “ITF bugün ikinci kez kapılarını açıyor. İlkini görmüştük ve ikincisinin çok daha büyüdüğünü görmek bizi mutlu ediyor. İstatistikler her sektör için önemli. Turizm sektörü için de çok önem arz ediyor. Bizde bu bilinçle yola çıktık ve bir yıldır İstanbul Turizm Endeksi üzerinde çalışıyoruz. İlk raporunu önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İstanbul markasını daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu endeks ile bir turist şehrimize geldiği zaman neler yapıyor hep birlikte göreceğiz” açıklamalarında bulundu” açıklamalarını yaptı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Türkiye’nin ve dünyanın farklı noktalarından temsilcileri bir araya getiren ITF’de sizleri selamlıyoruz. Turizmin üzerindeki yük artıyor. Oyun yeniden kuruluyor. Dünya hızlı bir değişimden geçiyor. Turizm bu değişimden en fazla payı alan sektör oluyor. Turizm sektörünün güçsüzleştirmenin yanında dilsizleştirmeye çalışıyoruz. Sürdürülebilir Turizm modelleri oluşturmasını. Bu da gönül ve el birliği ile olur. Turizm gelirinin adil dağılımı konusunda sıkıntılarımız yaşıyoruz. Daha adil bir paylaşım ağı oluşturmalıyız. Üzerimize düşeni yapacağız. Turizmden rekabette daha üst basamakta yer almak zorundayız. Bildiklerimizi gözden geçirmek ve yenilenmek durumundayız. Yanlışı söylemeliyiz. Türk turizmi için kararları beraber vermeliyiz. Bu nedenle zaman zaman eleştiriler yapıyor çözüm önerileri sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Aspendos'ta Aida'yı 3 bin kişi izledi

Aspendos’ta Aida’yı 3 bin kişi izledi

Öldüren atom serumu!

Öldüren atom serumu!