İSTANBUL’DA ‘ADA KIBRIS’ TANITIMI

İSTANBUL'DA 'ADA KIBRIS' TANITIMI

Etkinlikte konuşan Kuzey Kıbrıs Kültür, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Başkanı Latif İnce, “Ada Kıbrıs” iletişim kampanyasını tanıtarak Kıbrıs’ın turizm potansiyelini vurguladı. İnce, “2024 yılının ilk çeyreğinde %40 oranında turizm artışı sonrası “Ada Kıbrıs” destinasyon kampanyası ile %100 kapasiteye ulaşarak tarihi, kültürel ve gastronomik zenginlikleriyle dünya genelinde ilgi topladı. Sadece Maraş bölgesinin Ağustos ayı verilerine göre 2.200.000 kişiye ulaştık. Kuzey Kıbrıs’ın konaklama çeşitliliği ile 2025 yılında Türkiye’den daha fazla dostunu ağırlamayı hedefliyoruz. Herkesi Kuzey Kıbrıs’ın tarihini, kültürünü ve turizm imkanlarını keşfetmek için Kuzey Kıbrıs’a bekliyoruz. “ Dedi. 

“2025 Yılında Türkiye Pazarında Ciddi Bir Artış Bekliyoruz”

KITSAB As Başkanı Oğuz Akançay ise “Fuarda gastronomiyi ön plana çıkardık. Kıbrıs’tan gelen özel aşçılarımız ve malzemelerimizle Kıbrıs’ın gastronomisini tanıttılar. Türkiye’de 85 milyon nüfusumuz var. Birçok Türk vatandaşı Kıbrıs’ı halen ziyaret etmedi. Bu yüzden Kuzey Kıbrıs’ın çatısı altında hem kültürel hem de gastronomi açısından kıymetli Ada Kıbrıs’ı oluşturduk. Turizmi sadece yazın değil 12 aya bölmek istiyoruz. Kış mevsiminde de doluluk oranlarını arttırmak istiyoruz. Kıbrıs’ın görülmeyen yerlerini ön plana çıkarmamız gerekiyor. 2025 yılında Türkiye pazarında turist olarak ciddi bir artış bekliyoruz. İlk meyvesini bu fuarda almaya başlayacağız.” Dedi. 

İstanbul Turizm Fuar’ında, Kuzey Kıbrıs’ın eşsiz kültürel zenginlikleri ve yerel lezzetleri “Ada Kıbrıs” standında sergilendi. Ziyaretçilere, Kıbrıs mutfağının “Molehiya Arençini, Badadez Köftesi, Sini Katmeri, Pilavuna, Turunç Macunu, İçi dolu” lezzetleri ikram edildi.

TUĞBA ÖZERK “KIBRIS İKİNCİ VATANIM”

“Kıbrıs’ım, Oldu Ada Kıbrıs’ım”

Tatillerini ve yaşamının uzun bir kısmını Kuzey Kıbrıs’ta geçiren ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı olan ünlü sanatçı Tuğba Özerk, Ada Kıbrıs standını ziyaret etti. Kıbrıs’ın gastronomisinden “Molehiya Arençini, Badadez Köftesi, Sini Katmeri, Pilavuna, Turunç Macunu, İçi dolu” gibi özel lezzetlerini tattı. Ünlü sanatçı, “Kıbrıs ikinci vatanım. Tarihi, kültürü ve gastronomik zenginliği ile Kıbrıs’a olan hayranlığım bambaşka. Sık sık konserler veriyorum. Modacım bile Kuzey Kıbrıs’tan. Adanın bu güzel kültürünü “Ada Kıbrıs” projesi ile insanlara duyurmayı çok değerli buluyorum. “ Dedi. Ayrıca Tuğba Özerk “Rauf Denktaş’ın klibinde oynamasının ve Kuzey Kıbrıs’ta çektiğim kliplerin bende gururu bambaşka. Ada Kıbrıs’ta yeni şarkılarımın kliplerini de çekeceğim” Dedi. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Phaselis Festivali 24-28 Eylül'de düzenlenecek

Phaselis Festivali 24-28 Eylül’de düzenlenecek