İŞTE, THOMAS COOK’UN YENİ SAHİBİ!

İŞTE, THOMAS COOK'UN YENİ SAHİBİ!

Orta ve Doğu Avrupa’da bir seyahat platformu işleten eSky Group, online seyahat acentesini Fosun Tourism Group’tan devraldı. Fosun, Thomas Cook’u 2019 yılının sonunda 11 milyon sterlin karşılığında satın almış ve aynı yıl Eylül ayında çevrimiçi bir marka olarak yeniden piyasaya sürmüştü. Bu yılın başlarında, Thomas Cook’un eSky’ye satılacağına dair söylentiler gündeme gelmişti.

2004 yılında kurulan eSky, eSky ve eDestinos markalarıyla faaliyet gösteriyor. Şirketin kârı geçen yıl 18 milyon sterlini aşarak, bir önceki yıla göre %42 oranında artış gösterdi. eSky Group, özel sermaye şirketi MCI tarafından kısmen finanse ediliyor.

eSky Group’un kurucu ortağı ve CEO’su Łukasz Habaj, “Thomas Cook’un marka mirası ile teknolojimizin sinerjisi, Thomas Cook’un büyümesini destekleyecek ve eSky’nin Batı Avrupa’daki konumunu güçlendirecek. Bu satın alma, sadece uçuş satmakla kalmayıp, Avrupa ve Latin Amerika’daki mevcut pazarlarımızda tatil paketleri sunma ve Batı Avrupa’ya daha da genişleme stratejimizin bir parçası” dedi.

MCI Capital’in kıdemli yatırım ortağı Michał Górecki, bu satın almanın eSky’nin genişleme stratejisi ve dinamik paketleme tekliflerini artırma planlarıyla uyumlu olduğunu ekledi. Górecki, “Bu hamle, eSky’nin konumunu güçlendirecek ve önümüzdeki yıl tatil paketi satışlarının 233 milyon Euro’yu aşmasına katkı sağlayarak üç haneli büyüme oranını sürdürebilir” dedi.

Thomas Cook markası korunacak ve şirketin CEO’su Alan French görevine devam edecek. French, “Bu işlemin tamamlanması, markamızı yeniden inşa ederken ve bu şirketin büyümesini hızlandırırken işimize önemli bir finansman sağlayacak” dedi. French ayrıca, “Dinamik paketleme teknolojimizin ve tatil bilgimizin gücünü, eSky’nin uçuş envanteri, performans pazarlaması ve teknik ekibiyle birleştirerek, Avrupa’da güçlü bir seyahat şirketi yaratacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Orijinal Thomas Cook tur operatörü, Birleşik Krallık ve Almanya’da listelenen bir şirket olarak, 2019 yılında iflas etmişti. Şirket, hayatta kalmak için 200 milyon sterlinlik bir kurtarma paketine ihtiyaç duydu ancak o yılın başlarında 900 milyon sterlinlik yatırım sağlamıştı. Thomas Cook, iflasının sebepleri arasında Tunus ve Türkiye’deki gerilimleri, Brexit endişelerini ve Kuzey Avrupa’daki mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların 2017 yılında yerli tatilleri teşvik etmesini göstermişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ÇOCUKLAR GELENEKSEL SOKAK OYUNLARININ KEYFİNİ NG SAPANCA VE NG ENJOY’DA YAŞAYACAK

ÇOCUKLAR GELENEKSEL SOKAK OYUNLARININ KEYFİNİ NG SAPANCA VE NG ENJOY’DA YAŞAYACAK

Alanya'da Zabıta Teşkilatı'nın 198.yılı kutlandı

Alanya’da Zabıta Teşkilatı’nın 198.yılı kutlandı