Katliam Yasası yürürlüğe girdi

Katliam Yasası yürürlüğe girdi

 Sokak hayvanlarının ilaçla uyutulmasını öngören ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kamuoyunda ‘Kanlı Yasa, Katliam Yasası ve Ölüm Yasası’ olarak yorumlanan ve 30 Temmuz Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kanuna göre, sahipsiz hayvanlar ilgili belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek, rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar barınaklarda kalacak.

 

İnsan ile hayvanların hayatı ve sağlığı için tehlike teşkil eden ve olumsuz davranışları kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara Veteriner Hekimler Birliği, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 9’uncu maddesindeki hükümler uygulanarak, hayvanlar ilaçlar uyutulacak.

BELEDİYE BAŞKANLARINA HAPİS CEZASI GELİYOR

Katliam Yasası’na göre belediyeler 31 Aralık 2028’e kadar hayvan bakımevleri kurmak ve rehabilitasyon işlemlerini gerçekleştirmek için kesinleşmiş en son bütçe gelirlerinin yüzde 5’ini büyükşehir belediyeleri binde 3’ünü kaynak olarak aktaracak, belediyelerce bu oranların üzerinde yapılan harcamaların yüzde 40’ı Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belediyeye aktarılacak. Y

asaya göre hükümlülüklerini yetire getirmeyen belediye yetkililerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek, sahipli hayvanları terk edenlere yönelik idari para cezası da 2 bin liradan 60 bin liraya çıkarılacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Instagram çöktü mü?

Instagram çöktü mü?

Genco Erkal'ı kaybettik

Genco Erkal’ı kaybettik