Kepez’de bu talana kim ‘dur’ diyecek?

Kepez’de bu talana kim 'dur' diyecek?

Kepez’in Kirişçiler Mahallesi’nde hazine arazileri ile 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş araziler kapanın elinde kalıyor. Mağdur olan vatandaşlar tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sosyal medya aracılığıyla yapılan suç duyurusunda Kirişçiler Mahallesi Muhtarı Ali Cingöz ile aralarında Kepez Belediyesi çalışanları ile özel büroları olan haritacıların bulunduğu 5 kişinin düzenledikleri sahte evraklarla yaklaşık 171 dönüm hazine ve 2B arazisini üzerlerine geçirdikleri iddia ediliyor. 

171 DÖNÜMLÜK ARAZİ
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Kirişçiler Mahallesi Muhtarı Ali Cingöz ile Toros Emlak Müdürlüğü Tespit Komisyonu üyelerinin köyde yaşları 11, 12 ve 15 olan çocukların arazileri uzun süredir ekip, biçtikleri yönünde hazırlanan evraklarla arsa talanını gerçekleştirdikleri, resmi evrakta sahtecilik yaparak eylemlerini sürdürdükleri, arazileri üzerlerine geçirdikten sonra üçüncü kişilere sattıkları da iddialar arasında yer alıyor. Resmi evrakta sahtecilik yaparak tapuları çıkartılan araziler için daha önce Kepez Kaymakamlığı tarafından 7 kez men kararı verilmesine rağmen arazi talanının devam ettiği ileri sürülüyor. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR
Kirişçiler’de yapılan arazi yolsuzluğunu mahallede herkesin bildiği ancak muhtar Ali Cingöz’den korktukları, çekindikleri için sessiz kaldıkları suç duyurusunda ifade ediliyor. Kirişçiler Mahallesi’nden bazı vatandaşlar tarafından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda, şu çarpıcı ifadelere yer veriliyor: “Köy muhtarı ve resmi evrakta sahtecilik yapanların mal varlıkları araştırıldığında gerçek ortaya çıkacaktır. Bu çete arazilerle ilgili satış ilanını askıya çıkartmadan arazileri üzerlerine yazdırmıştır. Kirişçiler’de yaşamayan insanların üzerine yazdırmıştır. Bu kayıtlar Tapu Dairesi ve Toros Emlak Müdürlüğü’nde mevcuttur.  Muhtar ve üzerine tapular yazılan şahıslar haksız kazanç elde etmişlerdir. Muhtar Ali Cingöz, arsa vurgununun duyulması üzerine, “Tapucular, haritacılar beni oyuna getirdiler” diyerek kendini aklamaya çalışmaktadır. Kirişçiler’de kime sorsanız araziler üzerinde oyun oynandığını söyleyeceklerdir.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Elmalı'da 3 bin hane doğalgaza kavuştu

Elmalı’da 3 bin hane doğalgaza kavuştu

Pınar Deniz'e uluslararası ödül!

Pınar Deniz’e uluslararası ödül!