KIRLANGIÇLAR BU OTELDE TATİL YAPIYOR!

KIRLANGIÇLAR BU OTELDE TATİL YAPIYOR!

Skal Antalya Kulübü Çevre Komitesi Kırlangıç Projesi kapsamında tüm kırlangıç yuvalarını koruma altına alan Liberty Fabay, aldığı Kırlangıç Dostu Otel sertifikasıyla doğal hayata ve kırlangıçlara olan tutkusunu taçlandırdı.     

Herkes için bir otel anlayışıyla yaklaşık 35 yıldır Türkiye turizmine artı değer sağlayan Liberty Hospitality Group otellerinden Liberty Fabay, her yıl ağırladığı binlerce turistin yanı sıra binlerce kırlangıca da ev sahipliği yapıyor. Yavrulamak ve yavrularını büyütmek için Güney Afrika’dan gelen kırlangıçları eylül ila ekim arasındaki göç dönemine kadar ağırlayan ve yuvalarını koruyan Liberty Fabay, yuva çevrelerine konumlandırdığı bilgilendirici dokümanlarla misafirlerin kırlangıçlara ve yuvalara zarar vermesinin önüne geçiyor.  

Liberty Fabay, her yıl aynı yere otelde kendileri için ayrılan alanlara yuva yapan kırlangıçların yuvalarının altına yuva materyali ve dışkı kirliliği önlemek için çiçek saksısı koyuyor. Otel ayrıca birçok uçan böcek türü ve sivrisinekle beslendiği için zararlılarla mücadelede kullanılan ilaçlama ihtiyacını ortadan kaldıran kırlangıçların neslini tehlikeye atmamak için zirai ilaçlama yapmıyor. Zararlılarla biyolojik mücadeleyi doğal yollarla kontrol altında tutuyor. Temiz havanın bir göstergesi olmaları ve otelin havasının temiz olduğunu da belgeleyen doğal bir sertifika olan kırlangıçlar, mart ila ekim dönemlerinde konaklamalarıyla turizm sezonunun da simgesi oluyor.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
DÜNYANIN GÖZÜ, GELİBOLU SUALTI PARKI'NDA

DÜNYANIN GÖZÜ, GELİBOLU SUALTI PARKI’NDA

ARTIK DENİZE AÇILMAK DAHA KOLAY!

ARTIK DENİZE AÇILMAK DAHA KOLAY!