Kocagöz’e tahliye

Kocagöz'e tahliye

 Antalya Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmada Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Herkes nefesini tutmuş Antalya 6.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen teleferik davasına kilitlenmişti. Sabahın erken saatlerinden itibaren davanın görüleceği Antalya Adliye Sarayı ve çevresi duruşmayı izlemek isteyenlerle dolup taştı. Tarihi duruşma için Antalya Adliye Sarayı ve çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı, davanın görüldüğü Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi Salonu 60 kişi kapasiteli olduğu için de duruşmaya avukatlar ile yeterli sayıda izleyici alındı.

Duruşmayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e destek için Antalya’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Aykut Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’li belediye başkanları, CHP’li ilçe başkanları, il, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar izledi.

 

KOLTUĞUMDA İKİ GÜN OTURABİLDİM

Antalya’da, 1 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı CHP’li Mesut Kocagöz’ün de aralarında olduğu 5’i tutuklu 12 sanığın yargılanmasına, 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Öğleden önce sanık ve avukatlarından savunma alınırken, müşteki ve avukatları da ifade verdi. Öğleden sonra yapılan duruşmada ise mahkemeye sunulan teknik raporlarla ilgi sanık avukatları görüş bildirdi. Tahliyeye yönelik savunmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, mahkemeden asla merhamet dilemediğini belirterek, “Eğer bir suçum varsa tutuklamaya devam edin. Ben hastalıklarımı bilerek yola çıktım. Büyük bir ilçeye belediye başkanı oldum ve koltuğumda 2 gün oturabildim. Kepez benden hizmet bekliyor. Adaletinize güveniyorum. Özgürlüğümü istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme tutuksuz sanık Suphi Kaplan’ın tutukluluğuna karar verirken, Serkan Yellice, Okan Erol, Ahmet Buğra Samsunlu ve Serdar Tezcan’ın da tutukluluğunun devamına karar verdi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü yurt dışına çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Teleferikte olmayan kişilerin müşteki sıfatıyla soruşturma dosyasında yer aldığını belirten sanık avukatları, dosyada eksik ve hatalı raporlamalar yapıldığını aktardı. Sanık avukatları, dijital arşivde bulunan düşük tork uyarılarının yer aldığı raporlamanın bulunup araştırılması istendi. Müşteki Abdullah Karık, olaydan dolayı herkesten şikayetçi olduğunu anlattı. Teleferikle yukarı çıktıkları sırada olayın meydana geldiğini söyledi. Ayşe Karık ise 23 saat teleferikte mahsur kaldıklarını belirterek, “Yukarı istikamette giderken kabin sallandı. Herkes birbirinin üzerine düştü. Sabaha kadar oradaydık. Kişisel ihtiyaçlarımızı göremedik. Çocuklarım vardı. Şikayetçiyim” dedi.

Fatma K. (7) 4 yaşındaki kardeşi ile birlikte olduğunu ve yaralanmadığını belirterek, “Orada çok korktum” dedi. Karık ailesi ise olay nedeniyle şikayetçi olduklarını tekrarladı.

Soner ve Havva Yalçın, kimseden şikayetçi olmadığını söyledi. Ahmet Özcan da kızı Elif adına herhangi bir şikayeti olmadığını ifade etti. Elif Ö., “Herhangi bir yaralanmam olmadı. Şikayetçi değilim” dedi. Mahkeme savcısı sanıkların tutukluk hallerinin devamını, tutuksuz sanık Suphi Kaplan’ın da tutuklanmasını talep etti.

ASLA MERHAMET DİLENMİYORUM
Tahliyeye yönelik savunmasını yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, mahkemeden asla merhamet dilemediğini belirterek, “Eğer bir suçum varsa tutuklamaya devam edin. Ben hastalıklarımı bilerek yola çıktım. Büyük bir ilçeye belediye başkanı oldum ve koltuğumda 2 gün oturabildim. Kepez benden hizmet bekliyor. Adaletinize güveniyorum. Özgürlüğümü istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme, tutuksuz sanık Suphi Kaplan’ın tutukluluğuna karar verirken, Serkan Yellice, Okan Erol, Ahmet Buğra Samsunlu ve Serdar Tezcan’ın da tutukluluğunun devamına karar verdi. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü yurt dışına çıkış yasağı ile tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kocagöz Meclis'te

Kocagöz Meclis’te

CHP Konyaaltı’nda Gölgesiz kazandı