Konserde Anadolu’nun sesi

Konserde Anadolunun sesi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da yerleşik Türk ve yabancı müzikseverlerin bir araya gelmesiyle oluşturulan ‘Cumhuriyet Sevdalıları Türk Müziği Korosu’, izleyenleri Anadolu’nun bağrından kopan türkülerle, şarkılarla neşelendirdi.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan konserde, koronun kurucusu ve şefi İsabel Hülya Ergül’ün yönetimindeki birçok ülkeden kadın ve erkek üyelerin yer aldığı koro, alkışlar arasında sahnedeki yerlerini aldı. Koronun saz heyetini Mahmut Usta (bağlama), Kaniye Güngör (bendir), Lidiya Slaboshpytska (piyano) oluşturdu.

ATA’NIN SEVDİĞİ TÜRKÜLER

Şef İsabel Hülya Ergül’ün yönettiği konsere birçok ülkeden yerleşik yabancı çocuk, genç ve yetişkinler yoğun ilgi gösterdi, salonda oturacak koltuk kalmadı. Konserde, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkü ve şarkılara, oyun havalarına da yer verildi.

Konserin ilk eseri koronun seslendirdiği, sözleri Cevdet Şakir Çetinel’e, müziği Hüsnü Öncü’ye ait olan ‘Harbiye Marşı’ oldu. Konser, söz ve müziği Dr. Erdoğan Okyay’a ait ‘Gezsen Anadolu’yu’ adlı eserin yorumlanmasıyla devam etti.

YÖRELERDEN ESERLER

Konserde İzmir, Afyon, Muğla, Bodrum, Kayseri, Erzurum yörelerine ait ‘İzmir’in Kavakları’, ‘Karahisar Kalesi’, ‘Drama Köprüsü’, ‘Adımız Andımızdır’, ‘Barış Güvercini’, ‘Hani benim Gençliğim’, ‘Deniz Üstü Köpürür’, ‘Gemiler Giresun’a’, ‘Bir Şafaktan Bir Şafağa’, ‘Gurbet İçimde Bir Ok’ gibi türküler de seslendirildi.

GENÇLİK MARŞI İLE SONLANDI

Konser, ‘Mustafam’ ile ‘Gençlik Marşı’nın hep bir ağızdan büyük coşkuyla seslendirilmesiyle sona erdi. Şef İsabel Hülya Ergül, destek veren yerli ve yabancı izleyicilere teşekkür etti, tüm dünyaya barış gelmesi, savaşların sona ermesi, akan kanların, gözyaşlarını durması dileğinde bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ATSO Başkanı Hacısüleyman: 4 yıldır kesintisiz büyüyoruz

ATSO Başkanı Hacısüleyman: 4 yıldır kesintisiz büyüyoruz

Mimarlardan Kaleiçi çağrısı

Mimarlardan Kaleiçi çağrısı