Korkmuyoruz, susmayacağız!

Korkmuyoruz, susmayacağız!

  CHP Antalya İl Örgütünde il ve ilçe kadın kolları ile birlikte, ‘Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’ile ilgili olarak basın açıklaması yapıldı. 81 il örgütüyle eş zamanlı olarak yapılan açıklamada, “Sokakta huzur istiyoruz. İstanbul’da iki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimizse düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir” denildi. Kadına Yönelik Şiddet Yasası’nın daha etkin olarak uygulanması gerektiği belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi artış oldu. Hükümet yönelik kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda yetersiz kaldığı gibi caydırıcı politikaların uygulanmaması nedeniyle artış daha da derinleşti. Devletin ve toplumun tül kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkin adımlar atması gerekmektedir.”

TÜRKİYE MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR

Basın açıklamasında, daha sonra şu ifadelere yer verildi: 

“İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilenmiştir. Bu geri adımlar, kadınların hayatını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz! 6284’ü etkin uygulayın!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz.

Kadınların sokakta korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Alanya Üniversitesi’nde ‘İleriye Gitmek’ temalı etkinlik başlıyor

Topaloğlu ATSO'nun ödül törenine katılım sağladı

Topaloğlu ATSO’nun ödül törenine katılım sağladı