Köy meydanına bile göz diktiler!

Köy meydanına bile göz diktiler!

 Antalya’nın Demre ilçesi Üçağız Mahallesi iskelesinin ihale ile özel bir şirkete verilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde SPK Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Üçağız iskelesi ve köy meydanının bulunduğu alanın işletmesinin ihale ile özel bir şirkete verilmesine tepki gösterdi.

Meclis’teki konuşmasında, “AKP iktidarının akıl almaz uygulamaları maalesef devam ediyor” diyen Erdem, ” Söz konusu ihaleyle memleketim Antalya’nın Demre ilçesi Üçağız mevkiinde Kekova Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bulunan üstelik sit alanı olan yaklaşık 13 bin metrekarelik alanın işletmesi özel bir şirkete verildi. Akdeniz ve Ege kıyılarında halkın kullanımında olan alanlar yıllardır AKP iktidarı tarafından şirketlere ihale ediliyor ve halkın kullanımına kapatılıyor. Orada yaşayan insana bir şey sorulmuyor, belediyeye bir şey sorulmuyor. Bu iktidar rant içi herşeyi yapıyor” şeklinde konuştu.

ARTIK İNSAF DİYORUM

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Üçağız İskelesi’nin ihalesiyle ilgili tepkisini şu sözlerle sürdürdü: ” İhale ile özel bir şirkete verilen bu alan orada yaşayan köylülerin kullandığı köy meydanı. Artık insaf diyorum. Halkın kullandığı köy meydanı 3-5 şirketi zengin etmek için halkın elinden alınıp kiraya verilir mi?”

“O meydanı kullanmadan insanlar evine komşusuna bile gidemez, öle bir alan. Diğer taraftan burası sit alanı olduğundan vatandaş bile gelip 1 çivi çakamıyor. Peki bu ihaleyi alan şirket burayı böyle mi bırakacak sanki? Yurttaşın anayasa güvencesinde kıyılardan ve denizlerden özgürce faydalanma hakkını elinden alan bu uygulamalardan vazgeçin, Buradan Antalya ve Demre halkı adına sayın bakana sesleniyorum, bu kabul edilemez bir durumdur, ihaleyi lütfen iptal edin.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Deniz dibinde plastik temizliği

Deniz dibinde plastik temizliği

Kano-Sup sporları doğa dostu alanlarda yapılacak

Kano-Sup sporları doğa dostu alanlarda yapılacak