Kyanit Taşı Faydaları – Kyanit taşı, adını rengi olan Yunancada mavi anlamına gelen kyanostan alır. almaktadır. oldukça farklı özelliklere sahip etkileyici bir doğal taştır. Yaygın kullanım alanı olan Kyanit taşının yapısı ve özellikleri, insanların bu taşa ilgi duymasına sebep olmaktadır. Kyanit taşı faydaları hakkında bilgiye ulaşan herkes bu taştan çok etkilenmektedir. Öfke, hayal kırıklığı, kafa karışıklığı ve stres durumlarında iyileştirici özelliğe sahip Kyanit taşı mantıksal düşünmeye de yardımcı olmaktadır. Kişinin gücünün azalmasına neden olan faaliyetlere karşı destekleyici bir enerji sağladığına inanılan Kyanit taşının bütün varlıklar üzerinde sakinleştirici etkisi olduğu düşünülmektedir.
Kyanit taşı, yarı şeffaf mavi-beyaz karışımı renk skalasına sahiptir. Mavi üzerine siyah ya da kahverengi damarlı olanları da vardır. Mavi dışında turuncu, yeşil, çivit mavisi, siyah, nadir de olsa beyaz, pembe, sarı ve gri renkleri görülebilir. Kyanit taşı özellikleri oldukça fazladır. Huzur verdiğine ve koruduğuna inanılır. Şifa verici özelliği vardır. Taşı kullanan kişinin stres ve gerginlikten uzaklaşmasına yardımcı olan bu taş, negatif enerji toplamaz. Farklı açılardan bakıldığında farklı renklerde görülen bu doğal taş, uykusuzluk ve yorgunluk problemi yaşayanların da tercihidir. Öte yandan meditasyon yaparken de olumlu etkiler bırakır.
Faydaları oldukça fazla olan Kyanit taşının bölgesel yararları da bilinmektedir. Peki, Kyanit taşı ne işe yarar? Fiziksel bedeni sağlıklı tutmaya ve tüm organlar arasında uyum sağlamaya yardımcı olur. Kötü sağlık koşullarından uzaklaştırır, formda kalmayı sağlar. Mavi Kyanit taşı, sosyal fobinin tedavisine yardım eder. İki kaşın ortasına dokundurulduğunda “dilimin ucunda” denilen bilgilerin hatırlanmasını sağlar. Boyun çevresinde kullanıldığında yabancı öğrenmeyi kolaylaştırır, bölgedeki ağrıların ve hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur. Yatak odasında bulundurulduğunda sakinlik ve barış olur. Bunların dışında
Kyanit taşı, duygusal travma geçirmiş ya da hayal kırıklığı yaşamış kişilerin rahatlamasını ve huzur bulmasını sağlar. Beynin korku ve benzeri duyguların denetiminden sorumlu olan amigdala bölümünü işlevsel kılar. Beyin dalgalarını düzenleyerek felç tedavisinde kullanılır. Felçle oluşan konuşma güçlüğünü ve hareket kısıtlılığını azaltmaya yardımcı olur.
Bir Kyanit taşının fiziksel faydaları arasında kas ağrılarını hafifletmek, tendon ve bağlardaki problemleri gidermek yer alır. Ayrıca,
Kyanit taşı kişiye, çevresindeki insanlara karşı sadakat ve adalet duyguları geliştirmesini sağlar. Zarar görmüş ilişkilerin onarılmasına yardımcı olur. Başkaları ile iletişim ve iyi ilişkiler kurmakta problem yaşayan çocuklarda da faydalıdır.
Kyanit taşı frekansı, kişinin ilgi alanlarını, bilgi ve becerilerini incelemeyi, amaç bütünlüğü içinde yaşamayı temsil eder. Kyanit taşı duygusal faydaları şöyle sıralanabilir:
Kyanit taşı duygusal ve ruhsal gelişime destek verir. Aşırı sinirli olan kişilerde denge sağlarken zihinsel karışıklığın da önlenmesine yardımcı olur.
Kyanit taşıkötü kader fikrini ortadan kaldırmak için çalışır. Geçmişi dengelemek için gereken eylemleri ortaya çıkarır. Kyanit taşının manevi faydaları arasında şunlar yer almaktadır:
Kyanit taşı geçmişten bu yana şans taşı olarak bilinmektedir. Kullanan kişiyi koruyucu etkisi olduğuna inanılır. Sükûnet ve iç huzur sağlar.
Kyanit taşı Brezilya, Kamboçya, İsviçre, Avustralya, Rusya, Kenya ve Amerika’da çıkarılmaktadır. Antik dönemde pusula olarak kullanılmıştır. Kyanit taşından kolye, bileklik, yüzük yapımı 1950’li yıllarda Nepal’de üretilmeye başlanmıştır. Pahalı mavi safir taşına alternatif olarak kullanılmaktadır. Peki, takı dışında Kyanit taşı nerelerde kullanılır? Kyanit taşı tespih olarak da oldukça ilgi çekicidir. Dua ederken elde Kyanit taşlı tespih tutmak, güzel duyguları ve pozitif enerjileri çekmenizi sağlayabilir. Kyanit taşı ayrıca, seramik endüstrisinde, porselen ve seramik tabak takımları yapımında da kullanılmaktadır.
Çok sert olmayan Kyanit taşı, yumuşak ya da kırılgan da değildir. Hatta oldukça dayanıklı olduğu bilinmektedir. Yine de Kyanit taşının temizliği yapılırken dikkatli olmak gerekir. Kyanit taşını, kısa süre akan suyun altında tutup nemli bir bez ile silerek temizleyebilirsiniz. Deterjan, sabun ya da kimyasal ürünler kullanmamalısınız. Taşın özellikle takılarını kullanmadığınızda ayrı bir kese içerisinde saklamanız, çizilmesini ve zarar görmesini önler. Taş, negatif enerji toplamadığı için arındırma işlemi yapılmasına gerek yoktur.
Kyanit taşı renklerine göre farklı özellikler taşımaktadır.Peki, hangi Kyanit taşı hangi burcun taşıdır? Mavi Kyanit taşı, baharı beklerken doğan kişilerin doğal doğum taşlarındandır. Diğer renkli olan taşları kış ortasında, 20 Ocak ile 18 Şubat arasında doğan kişilerin doğal doğum taşlarıdır. Kyanit taşı bu dönemde doğan kişilere haysiyet, bilgelik, hakikat ve ruhsal ustalık sağlar. Yeşil renkli Kyanit taşı 20 Nisan ile 20 Mayıs döneminde, baharın kalbinde doğanların doğum taşıdır. Bu taş ise kişilere yenilenme, sağlık ve yeni girişimlerde başarı getirir.
Yorumlar
Loading…