MATSO Başkanı Güngör’den 15 Temmuz mesajı

MATSO Başkanı Güngörden 15 Temmuz mesajı

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Güngör mesajında, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkenin refahını, özgürlüğünü, demokrasisini ve ekonomisini hedef alan hain bir saldırı olduğunu belirterek, o gece Türk halkının canını ortaya koyarak milli irade dışında hiçbir seçeneğe asla boyun eğmeyeceğini gösterdiğini kaydetti. 15 Temmuz’da yapılan alçak saldırının, darbenin ötesinde bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Güngör, “2016 yılında yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yılındayız. O gece ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan alçak saldırıyı unutmadık. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından ülkemizin refahını, özgürlüğünü ve demokrasisini hedef alan emsali görülmemiş hain bir saldırı ve darbe girişiminin karşısında kahraman Türk halkı gücünü milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milli irade dışında hiçbir seçeneğe de asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu hain girişimi aziz milletimiz büyük bir özveriyle birlik beraberlik içerisinde başarısızlığa uğratarak yeni bir kahramanlık destanı yazmıştır” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini örnek alarak demokrasiyi savunmaya devam edeceklerini kaydeden Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza mücadele verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. FETÖ terör örgütü mensuplarına karşı vatan savunmasında iman dolu göğüslerini siper eden vatan evlatlarımızla hepimiz iftihar ediyoruz. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh ve aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Ekonomisi daha da güçlü bir ülke için iş dünyası olarak birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız gün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
253 şehit anısına 253 fidan

253 şehit anısına 253 fidan

Beton mikseriyle çarpışan motosikletli öldü

Beton mikseriyle çarpışan motosikletli öldü