MATSO’dan Manavgat’a sabit Kızılay kan alma birimi

MATSOdan Manavgata sabit Kızılay kan alma birimi

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından eski kaymakamlık binası bahçesinde sabit Kızılay kan alma birimi yaptırılarak kente kazandırılıyor.

MATSO, Manavgat’a sabit bir Kızılay kan alma birimi kazandırıyor. Eski Manavgat Kaymakamlığı bahçesinde yaptırılacak birim için alanın zemin çalışmaları yapıldı. MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, başkan yardımcıları Ali Özen ve Anıl Bahar ile birimin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. MATSO Başkanı Güngör, Manavgat’ta Kızılay kan alma biriminin açılmasının elzem olduğuna vurgu yaparak, kent için önemli bir sorunun çözülmesine öncülük ettiklerini söyledi. Manavgat için Kızılay kan alma biriminin sabit olması gerektiğini belirten Başkan Güngör, “Ayın belirli günlerinde seyyar kan alma birimi geliyordu ama bu Manavgat için yetersiz kalıyordu. Böyle bir birimin Manavgat’a kurulması yönünde üyelerimizden ve halkımızdan bu konuda talepler alıyorduk. Biz MATSO olarak böyle bir birimin Manavgat’a kazandırılması için 1 yıldır çaba gösteriyorduk. En kısa sürede Manavgat’a kazandırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Güngör, “Antalya’daki hastanelerde tedavi gören üye yakınları ve halkımız, kan ihtiyacı olduğunda büyük sıkıntılar yaşıyordu. Manavgat’ta sabit bir Kızılay kan alma birimi olmadığı için zaman zaman kan bağışında bulunacak kişileri Antalya’ya taşımak zorunda kalıyorlardı. Bu durum hem zaman kaybına hem de maddi külfete neden oluyordu. MATSO olarak Kızılay’a başvurarak odamızın öz sermayesi ile bu birimin şehrimize kazandırılması konusunu üstlenebileceğimizi belirttik. Yaptığımız protokol ile Manavgat’a sabit bir Kızılay kan merkezi kurulması için çalışmalarımızda sona yaklaşıyoruz. Manavgat’ın en işlek bölgelerinden biri olan eski Manavgat Kaymakamlık binası önünde yapılacak sabit Kızılay kan alma biriminin inşaatı tamamlandığında, merkez faaliyete geçecek. Kızılay sabit kan alma birimi konusunda destek olan Antalya milletvekillerimize, sabit bir Kızılay kan alma merkezinin yerini tahsis eden Manavgat Kaymakamlığı’na, zemin hazırlıklarını yapan Manavgat Belediyesi’ne ve bu önemli hizmeti şehrimize kazandırma fırsatını veren Kızılay yetkililerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞLETMECİLER MATSO’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Kan alma biriminin yapılacağı bölgede bulunan işletmeci Hasan Aygül, bu birim olmadığında insanların kan vermek için Antalya’ya kadar gitmek zorunda kaldığını ifade etti. MATSO’nun bu birimi Manavgat’a kazandırması ile büyük bir sorunun çözüleceğini dile getiren Aygül, “Kızılay sabit kan birimini Manavgat’a kazandırdıkları için Başkan Güngör ve MATSO yönetimine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İşletmeci Ali Yüksek, günlük olarak 80- 100 kişinin seyyar Kızılay kan alma biriminin Cumhuriyet Meydanı’nda olup olmadığını kendilerine sorduğunu belirtti. Kan alma birimi açılmadığında, hasta yakınlarının kan vermek için Antalya’ya gitmek zorunda kaldığını aktaran Yüksek, MATSO’nun bu konuda öncülük ederek vatandaşları büyük bir yükten kurtaracağını söyledi.

İşletmeci Adem Arzuoğlu, MATSO’nun yapacağı kan alma biriminin çok değerli bir hizmet olduğunu belirtti. Acil kan ihtiyacı durumlarında yaşanan sıkıntılara dikkati çekerek, bu hizmetin büyük bir kolaylık sağlayacağını vurgulayan Arzuoğlu, MATSO ve projeye öncülük edenlere teşekkür etti.

İşletmeci Abdullah Şenol da MATSO ve Seydi Başkan’a böyle bir hizmeti kente kazandırdıkları için teşekkür etti. Hasta yakınlarının, kan verme konusunda yakınlarını Antalya’ya taşımak zorunda kaldıklarını belirten Şenol, yapılacak olan sabit Kızılay kan merkezinin, Manavgat halkını büyük bir sıkıntıdan kurtaracağını ifade etti. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Gece partileri bile veriyorlar... Kaçak Rus okulları kaçak şekilde ders başı yaptı

‘Gece partileri bile veriyorlar’… Kaçak Rus okulları kaçak şekilde ders başı yaptı

Arılar için ateş yaktı, evi ve traktörü yandı

Arılar için ateş yaktı, evi ve traktörü yandı