Nefes vergisi alacak mısınız?

Nefes vergisi alacak mısınız?

  CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 4 Haziran’da TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde, yurt dışı çıkış harçlarının kaldırılmasını önermişti. Bugün birçok basın organında, hükümetin söz konusu harçlar için 10 kat zam hazırlığında olduğu iddia edildi. Milletvekili Kaya duruma sert tepki gösterdi.

 

HEM Mİ VATANDAŞA ÇIKIYOR BU KEMER SIKMA YOLLARININ SONU?

Milletvekili Aykut Kaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “4 Haziran’da verdiğim kanun teklifinde yurt dışı çıkış harcı uygulamasının sona erdirilmesini önermiştim. Bugün ise benim kaldıralım dediğim harç bedelini hükümetin 10 katına çıkarmayı düşündüğünü öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Seyahat masrafı zaten arşa çıkmış vatandaşa bari az da olsa rahatlık sunma ve havalimanlarındaki harç ödeme yoğunluğunun da azaltılması doğrultusundaki makul önerimin reddedilmesini anlayamamışken, bu harç bedelinin 10 katına çıkarılması nasıl kabul edilebilir” diye soran Kaya, “hep mi vatandaşa çıkacak bu kemer sıkma yollarının sonu?” diyerek tepki gösterdi.

 

NEFES VERGİSİ DE ALACAK MISINIZ?

 

Açıklamalarının devamında “Böyle devam ederse Hazine ve Maliye Bakanımızın hazırlığı bir türlü bitmeyen vergi paketinden hanehalkı için “nefes vergisi”, “Sayın Bakanın canı istedi vergisi” gibi yaratıcı yeni vergiler de çıkabilir.” diyen Kaya, böyle bir hazırlık varsa bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi çağrısında bulundu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Büyükşehirden dans festivali

Büyükşehir’den dans festivali

CHP Döşemealtı'nı Atik kazandı

CHP Döşemealtı’nı Atik kazandı