Nefesler tutuldu

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) emekli ve memurların maaşlarına gelecek zam oranının belirleneceği Haziran ayı enflasyon rakamını 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. TÜİK’in enflasyon açıklaması ile birlikte akaryakıt ürünlerine gelecek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zam oranı da belli olacak.

Hükümet elektriğe 1 Temmuz (bugün) itibariyle yüzde 38 oranında zam yaparak Türkiye İstatistik Kurumu’nun Haziran ayı enflasyon rakamına yansımasını önlemişti. Edinilen bilgilere göre, 3 Temmuz Çarşamba günü Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) maktu tutarlarına yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılacak.

TÜİK, emekli ve memur zamlarını belirleyecek haziran enflasyonunun yanında 3 Temmuz Çarşamba günü Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ni (Yİ-ÜFE) açıklayacak. Verilerin açıklanmasının ardından akaryakıta da ÖTV zammı gelecek. ÜFE’nin yüzde 20 artması halinde akaryakıtta da tabela bir kez daha değişecek. ÖTV tutarları benzinde 11.34 liraya motorinde 10.63 liraya yükselmiş olacak. Böylece benzinin litresi 32.40 liradan 44.67 liraya, motorinin litresi 42.51 liradan 44.64 liraya çıkacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
İhracat arttı, ithalat azaldı

İhracat arttı, ithalat azaldı

Temassız ödemelerde limit arttı

Temassız ödemelerde limit arttı