ÖNCÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERİ İLE SEKTÖRE YÖN VERİYOR!

ÖNCÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERİ İLE SEKTÖRE YÖN VERİYOR!

Geleceğe yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla yola çıkan ve turizmde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Gloria Hotels & Resorts, 2024 yılında daha da güçlendirerek sürdürülebilirlik faaliyetlerine ağırlık vermeye devam ediyor.

Turizmde sürdürülebilirliğe öncülük eden Gloria Hotels & Resorts, 2023 yılında çevresel ve toplumsal sorumluluklarını daha da güçlendiren projelerle sürdürülebilirlik faaliyetlerine hız kazandırdı. Gloria Hotels & Resorts, turizm sektöründe sürdürülebilirlik konusundaki öncü çalışmalarını 2023 yılında da yeni projelerle genişleterek devam etti. Turizmde Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çalışmalarına yön veren Gloria Hotels & Resort, 2005 yılından bu yana ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi çerçevesinde öncü projelere imza atıyor. Özaltın Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gloria Hotels & Resorts, sürdürülebilir turizm çerçevesinde 2023 yılında yaptığı  yatırımın ardından, 2024 yılında çevresel ve toplumsal sorumluluklarını yerine getirme konusundaki taahhütlerini daha da güçlendirerek sürdürülebilirlik faaliyetlerine ağırlık vermeye devam ediyor. 

Yenilenebilir Enerji ile Geleceğe Yatırım

2023 yılı itibariyle tüm tesislerinde %100 yenilenebilir enerji kaynakları kullanmaya başlayan Gloria Hotels & Resorts, güneş enerjisi projelerine yatırım yaparak karbon ayak izini önemli ölçüde azalttı. 2024 yılında aktif hale gelecek olan GES (Güneş Enerji Santrali) projesi, otelin enerji ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlandı. Gloria Hotels & Resorts, atık yönetimi ve sıfır atık çalışmaları ile büyük başarılar elde etti. 2023 yılında başlattığı Sıfır Atık uygulamaları ile 466,766 kWh enerji tasarrufu sağladı ve 15,408 kg sera gazı salınımını engelledi. 2023 yılında tüm tesisler ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulmuş ve belgelendirme süreçleri tamamladı. Ayrıca, otellerin cam, plastik, kağıt ve metal atıkların ayrıştırılması sonucunda binlerce ağaç kurtarıldı ve petrol tüketimi azaltıldı. 

Karbon ayak izi ve su ayak izini azaltmak ve yerel tedarikçileri desteklemek amacıyla, Serik ve Antalya içerisindeki tedarikçilerle çalışmalarını arttıran Gloria Hotels & Resorts, 2023 yılında yerel tedarikçi oranını %67’ye çıkardı ve bölgedeki 10 kadın girişimci firmaya destek verdi.

Gloria Hotels & Resorts, 2028 yılına kadar karbon salınımını %20 oranında azaltmayı hedefliyor!

Çevresel ve sosyal sürdürülebilirliği destekliyoruz!

Dünyanın en önemli çevre ve sürdürülebilirlik platformu olan Global Sustainable Tourism Council (GSTC)’ın kriterleri temel alınarak oluşturulmuş olan Türkiye Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nın sahibi olan Gloria Hotels & Resorts, aynı zamanda Travelife Gold, Sıfır Atık Belgesi ve Mavi Bayrak Sertifikaları ile de sürdürülebilirlik çalışmalarını destekleyen Gloria Hotels & Resorts, Gloria Sports Arena özelinde ise bina ve iç mekanların çevre dostu ve sürdürülebilirlik kriterlerine göre tasarlandığını, inşa edildiğini ve işletildiğini belgeleyen LEED Gold Sertifikası’na sahiptir. Gloria Hotels & Resorts, cinsiyet eşitliği çalışmaları kapsamında fırsat eşitliği sağlamak adına 5 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda yaptığı çalışmaları ile bağımsız denetim firması olan Intertek tarafından denetlenerek İş’te Eşit Kadın Sertifikası’nı da almıştır. 

“Biz doğayı korudukça doğa da bizi korur.”

Turizmde sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif Özdemir, bu kapsamda sektöre ve bağlantılı diğer sektörlere büyük görev düştüğünü vurgulayarak sürdürülebilirlik faaliyetleri için son iki yılda birbirinden özel ödüller kazandıklarını ve öncü projeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir çevre bırakma hedefiyle çalıştıklarını vurkulayan Özdemir, “ ‘Biz doğayı korudukça, doğa da biziz korur.’ yaklaşımıyla çıktığımız sürdürülebilirlik yolculuğuna, öncü uygulamalarımızla devam etmekteyiz. Bir taraftan çevresel sürdürülebilirlik uygulamalarımıza devam edip hem çalışanlarımızı sürdürülebilirlik çalışmalarına katılma konusunda motive etmeyi hem de kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bu çalışmalara ek olarak 2023 yılında otelcilik sektöründe bir ilk olan uçtan uca dijital dönüşüm sürecini başlattık. Bu sürecin katkısı olarak bir kağıt üzerinde olan bir çok sürecimizi dijitale taşımayı ve çalışanlarımızın iş yükünü azaltmayı başardık, daha izlenebilir iş süreçleri yarattık. Günümüzün en önemli konularından biri olduğunu düşündüğümüz dijital dönüşüm yolculuğumuzun bir çok işverene de ilham olmasını diliyoruz.” dedi.  

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
9 AYDA 177 MİLYON YOLCU!

9 AYDA 177 MİLYON YOLCU!

İSTANBUL-BULGARİSTAN FERİBOT SEFERLERİ BAŞLIYOR

İSTANBUL-BULGARİSTAN FERİBOT SEFERLERİ BAŞLIYOR