Özel: Vergide adalet istiyoruz

Özel: Vergide adalet istiyoruz

  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin haftalık konuşmasının büyük bir bölümünü ekonomideki gelişmelere ayırarak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek‘le partisinin gölge bakanı ve Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe’nin görüşmesine değindi. Şimşek’le aynı dili konuşmadıklarını belirten CHP lideri, “Biz vergide adalet istiyoruz. Mehmet Şimşek istediği kadar dirensin bu yaptıkları irrasyoneldir. Hakkaniyetli, vicdanlı, insaflı ve halktan yana vergi sistemini halkın iktidarında kuracağız” dedi. 

Diyarbakır ve Mardindeki 15 kişinin ve onlarca hayvanın yaşamını yitirdiği yangın felaketine tepki gösteren Özel, “İçişleri Bakanı’nın ilk gün yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı meselenin bir anız yangınından kaynaklanmadığı ortaya çıktı. Çok sayıda bağımsız kuruluşun yazdığı raporlar DEDAŞ’ın inanılmaz ihmallerini anlatıyor.” dedi ve DEDAŞ’ın o bölgedeki insanların sağlığıyla oynadığını ifade etti. 

Deprem bölgesinde 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen verilen konut vaatlerinin gerçekleşmediğini de söyleyen Özel, depremzedelerin kira yardımlarının uzatılması konusunda teklif vereceklerini de aktardı. 

Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü rahatsızlığına ilişkin de, “Konuşmamda MHP ile ilgili kısmı da o yüzden atladım, acil şifalar diliyorum” dedi.  CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında CHP’ye katılan Osmaniye’nin Dereli Köyü’nden kadınlar adına Elif Patlar, Ayşenur Tek ve Sıla Bolatkıran’a parti rozetini taktı. Eski Kalkınma Bakanı, 25 ve 26’ıncı dönem HDP Milletvekili Müslüm Doğan da CHP’ye katıldı.

 

(T24)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Bayram tatili 9 gün

Bayram tatili 9 gün

Kılıçdaroğlu Yavaş'la buluşuyor

Kılıçdaroğlu Yavaş’la buluşuyor