Pazarcıların başkanı pazar yıktırıyor

Pazarcıların başkanı pazar yıktırıyor

 Antalya’nın en önemli Pazar yerleri arasında yer alan zaman zaman turistlerin de alış veriş yaptığı Fener Pazar Yeri’nin çatısı yıkılıyor. Planda Pazar yeri olarak görülen ancak 28 metrekaresi vatandaşta olduğu için iskan alınamayan Pazar yerinin 27 Haziran 2024 günü yıkımına başlanacak.

Antalya Gündem Gazetesi haberine göre pazar yeri daha önceki Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı İsmail Öz SS Fener Pazarcılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yapılmıştı. O dönem esnafı üye yapan kooperatif, İmar Planı’nda Pazar yeri olarak belirlenen alana üyelerinden para toplayarak Pazar yeri yaparak üzerini kapattı. Yazın aşırı güneşle, kışın ise yağışla mağdur olan esnaf, para toplayarak pazarın üzerini kapatmış oldu.

Ancak bu alanda 28 metrekare yeri olan kişi alanda Pazar yeri açılmasından dolayı kamulaştırmasız el atma davası açtı. Dava devam ettiği için de buraya iskan verilemedi. Daha sonra Antalya Semt Pazarcılar Odası yönetimi değişti ve Metin Bucak odanın başkanı oldu. Oda başkanı olduktan sonra Bucak, Muratpaşa Belediyesi’ne iskansız Pazar yerinin yıkılması için dava açtı. 

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bununla da yetinmeyen Metin Bucak, yıkıma karşı çıkmak yerine bu kez de Cumhuriyet Savcılığı’na yıkım işlemi yapması için Muratpaşa Belediyesi görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu suç duyurusu ile şok alan Muratpaşa Belediyesi yıkımı gerçekleştirmesi için  SS Fener Pazarcılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi’ne yıkım tebligatını ulaştırdı.

 

YIKIM YAPILACAK
Antalya’nın önemli pazarları arasında yer alan Pazar yerinde yıkım işi 27 Haziran 2024 günü başlayacak. Kooperatif yöneticileri karara çok üzüldüklerini belirterek, “Tebligat geldi ve yapacak bir şey yok. Maalesef pazarcılarımızın parası ile yapılan Pazar yıkılacak” dediler.

HEM ŞİKAYET HEM PROTOKOL
Bu arada Antalya Semt Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak dava açtığı Muratpaşa Belediyesi ile geçtiğimiz günlerde 4 kapalı Pazaryerinin yapımı için protokol yaptı. Yani Bucak Muratpaşa’ya bir yandan Pazar yapmak için protokol yaparken, diğer taraftan da Muratpaşa Belediyesi’ne ait Pazar yerini yıktırıyor.

 

UYSAL AĞABEYİNİ SPOR KULÜBÜNE ALMIŞTI
Bu arada Metin Bucak’ın ağabeyi Turgut Bucak yerel seçimlerde İYİ Parti Belediye Başkanlığı’ndan çekilerek Ümit Uysal’ı desteklemiş, seçimden sonra da Muratpaşaa Belediyespor’un yöneticisi olmuştu.

 

ESKİ BAŞKANDAN PAYLAŞIM
Bu arada Antalya Semt Pazarcılar Odası eski Başkanı İsmail Öz’de paylaşımlarda bulunarak Antalya Semt Pazarcılar Odası’nı eleştirdi. Başkan Öz, “Filler tepişir çimler ezilir. Haftaya bu pazar yeri Lara fener pazar yeri çatımız  Mahkeme kararı ile sökülecek. Mahkemeye veren buradaki esnaflarında üyesi olduğu Antalya Semt Pazarcılar Odası ve biz bin bir emekle kooperatif olarak kurduğumuz pazarımız iki kurumun hamlelerine kurban gidecek.  Resmi açıklama belediye tarafından bizlere iletildi. Tebliğ edildi.  Burada çileyi kim çekecek? Tabi ki pazarcı esnafı, müstahsili. Bizler ne zamana kadar susacağız?  Pazar yeri kooperatifi ile semt pazarcılar odasının restleşmesinden, esnaflar müstahsiller zararlı çıkacak.  Anlamadığım kurulduğu günden beri bu pazar yeri her zaman gündemde oldu, ne badireler atlattı.

Şimdi keyfe keder pazar yeri sökülecek çileyi esnaf ve üretici çekecek. Antalya’nın 50 derece sıcağında kurulmuş olan çatıyı söktürüp milleti cehennem sıcaklarına mahkum eden bu zihniyet yazıklar olsun bu ayıp size yeter.  Bana bundan sonra kimse oda seçimleri için oy istemeye gelmesin. Bu kafalarla hiçbir yere varamayız” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Büyükşehir’den Aksekili üreticilere sulama borusu desteği

Büyükşehir’den Aksekili üreticilere sulama borusu desteği

Alanya'da 120 çocuk sünnet ettirildi

Alanya’da 120 çocuk sünnet ettirildi