Roza krem nedir? Gül hastalığı olarak bilinen Rozasea’ya karşı kullanılan 1 gramında 10 mg metronidazol ve 20 mg üre içeren kremdir. Reçetesiz olarak da satılmaktadır. Lakin reçete edilmesi halinde SGK tarafından karşılanabilir. Yazımızda Roza krem hakkında merak edilen soruları kaleme aldık.
Yazımız tamamen Roza Krem’in prospektüsü baz alınarak yazılmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.
İlginizi çekebilir: Fucidin krem hemoroid için kullanılır mı?
Gül hastalığı ile bilinen Roza krem, genellikle dermatoloğun gözetiminde kullanılması önerilen bir kremdir. Hakkında merak edilen sorular ise bir hayli birikmiş konumda. Bizde tüm sorulara tek bir başlık altında cevap vermek istedik. Daha fazla sorunuz olması halinde yorumlardan bize ulaşabilirisniz.
Egzama, deride saldırgan bir ajanla temas sonucu veya herhangi bir ilaç kullanımının sonucu olabilen, deride kaşıntı, şişlik, su toplaması ve kızarıklık gibi semptomların ortaya çıkmasıyla tanımlanan akut veya kronik bir deri iltihabıdır. Roza kremin egzamaya herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Cilt lekeleri çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkabilir. Güneş altında korunmasız şekilde kalmak, siyah noktayı bilinçsiz şekilde sıkmak, sivilcelerle oynamak gibi nedenler ciltte leke oluşmasına neden olabilir. Lakin Roza krem bir leke kremi değildir. Dolayısıyla lekeler üzerinde herhangi bir etkisi olmayacaktır.
Roza krem Antiprotozoal (parazitlere karşı etkili) ve antibakteriyel (bakterilere karşı etkili) ilaçlar grubuna dahil olan bir ilaçtır. Roza kremin prospektüsünde antibiyotik olup olmamasına dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır.
Roza krem eczanelerde satılan bir kremdir. Dermatoloğun reçete etmesi ile alınabileceği gibi reçetesiz olarak da eczanelerden satın alabilirsiniz.
Roza kremin içerisinde Metronidazol maddesi bulunmaktadır. Bu maddenin emziren anneler üzerinde herhangi bir araştırması yoktur. Dolayısıyla emziren annenin kullanımında bebeğe herhangi bir zarar verir mi, vermez mi bilinmemektedir. Eğer ki emzirme dönemindeyseniz doktorunuzun uygun görmesi halinde kullanınız. Aksi halde anne sütünden bebeğe geçerek zarar verebilir.
Roza jel ve Roza krem hakkındaki farklar internette yer almamaktadır. Lakin yorumlar göz önüne alındığında Roza kremden etki göremeyenlerin doktor önerisi ile Roza jel aldığı görülmektedir.
Roza kremi günde 2 kez olmak üzere ortalama olarak 2 veyahut 3 ay kullanmanız önerilmektedir. Bu süre zarfında herhangi bir olumlu sonuç görmezseniz doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
Beyaz renkte, kokusuz ve bağdaşık (homojen) özelliklerde olan Roza kremin cildi kuruttuğuna dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır.
Roza kremin prospektüsünde de Roza kremi kullanan kişilerin yorumlarında da cildi incelttiğine dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır. Çünkü Roza krem cildi soymamaktadır.
Roza krem bir uzman tarafından reçete edilmesi halinde SGK tarafından karşılanan bir kremdir.
Roza kremi gül hastalığında kullanılan bir kremdir. Yani tanısı konmamış kılcal damar sorununa iyi gelmeyecektir.
Roza kremin prospektüsünde yazan bilgiye göre günde 2 kez yani sabah ve akşam olmak üzere kullanılması uygundur. Tedavi süresi 2-3 ayı geçmemelidir. Bu süre zarfında herhangi bir etki görmemeniz halinde doktorunuza danışmanız gerekmektedir.
Roza krem doktor tarafından gerekli görülmedikçe gebelik döneminde kullanılmaması gereken bir kremdir. Roza kremin gebelik kategorisi C’dir.
Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen Rozasea genellikle burun çevresinde ve yanaklarda görülmektedir. Prospektüsünde gül hastalığı olarak da bilinen rozasea’nın tedavisinde kullanıldığı bilgisi yer almaktadır.
Sivilceler genel olarak buluğluk çağına adım atan insanlarda sıkça görülür. Bu durum hormonal dengenin değişmesiyle alakalıdır. Hormonal dengesizlik sebum bezlerinin aktivitesini arttırır ve cilt gözeneklerinin tıkanmasına neden olur. Lakin Roza krem gül hastalığı için kullanılan bir kremdir. Sivilce için kullanılmamaktadır.
Roza krem hamilelik döneminde kullanımı uygun bir krem değildir. Dolayısıyla bilinçsiz bir şekilde kullanımı cenine zarar vereceği için kullanmadan önce doktora başvurmanız önemlidir. Özellikle ilk 3 ay kesinlikle Roza kremden uzak durmanız gerekmektedir. Bunun dışında doktorunuzun önerisi halinde kullanıma özen gösterin. Roza kremini kullanırken hamile kalırsanız da doktora bilgi vermeniz gerekmektedir.
Roza krem doğru şekilde ve doğru zamanlarda uygulandığında etkisini gösterebilecek olan bir kremdir.
Roza krem tek başına kaşıntı için kullanılabilen bir krem değildir. Lakin gül hastalığının meydana getirdiği kaşıntıyı azaltabilir.
Genellikle ortak kullanılan kişisel eşyalardan bulaşan mantar, ölü kreatin hücrelerine mantar sporlarının saldırması sonucu oluşmaktadır. Roza krem bir mantar kremi değildir. Dolayısıyla herhangi bir etki etmeyecektir.
Roza kremin prospektüsünde dikkatli kullanmanız gereken bölümde bölgede yanma meydana gelebileceği yazmaktadır.
Roza krem gül hastalığında kullanılan bir kremdir. Dolayısıyla gül hastalığının meydana geldiği yerlerde kullanabilirsiniz.
Cildi kurutmaması ile de bilinen Roza krem nemlendirici olarak kullanılabilen bir krem değildir.
Roza kremin içerisinde kıl köklerini besleyebilecek herhangi bir madde yer almamaktadır. Dolayısıyla kullananlarda göz önüne alındığında herhangi bir tüylenme söz konusu değildir.
Roza kremi uyguladıktan sonra bölgede kızarma, morarma, yoğun kaşıntı meydana gelirse yıkayabilirsiniz. Lakin herhangi bir sorun çıkmadıysa yıkamanıza gerek yoktur.
Roza krem gül hastalığı olarak da bilinen rozasea’nın ve bu hastalığa bağlı olarak ciltüzerinde gelişen kabarcıkların, noktaların ve kızarıklıkların tedavisinde, özellikle kuruderinin de eşlik ettiği ve nemlendirmenin gerekli görüldüğü durumlarda kullanılır.
Vajina vücudun diğer bölgelerine göre oldukça hassas bir bölgedir. Her kremin o bölgeye uygulanması doğru olmayacaktır. Dolayısıyla kullanmadan önce doktorunuza başvurmayı unutmayın.
Yorumlar
Loading…