Sanata destek galerisi

Sanata destek galerisi

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’da birçok genç ve yetişkini verdiği eğitimlerle sanata kazandıran sanatçı Özgür Manici, kente bir sanat galerisi ile atölye kazandırdı.

Konyaaltı ilçesinde Özgür Manici’nin adını taşıyan sanat merkezinin açılış törenine Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden akademisyen, sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Müzisyen Gizem Öncel’in keman dinletisi eşliğinde gerçekleşen açılışın kurdelesini, Yörük Sanayici ve İşinsanları Derneği (YÖRSİAD) Başkanı Mustafa Alper Oral ile sanat galerisinin sahibi Manici birlikte kesti.

ATA’NIN SÖZLERİ HATIRLATILDI

YÖRSİAD Başkanı Mustafa Alper Oral, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği önemi dile getirdi. Oral, Atatürk’ün ‘Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur’ sözünü hatırlattı, sanatçı Özgür Manici’yi sanata ve sanatçıya katkısından dolayı kutladı. Oral, “Antalyalı sanatçılarımıza yeni bir galeri kapısı daha açıldı, muhteşem şaheserler burada da sergilenecek” diye konuştu.

‘HEYECANLI VE MUTLUYUM’

Antalya’nın kültür-sanat yaşamına sanat galerisi ve atölye ile renk katacak olan Özgür Manici ise “Bugün çok heyecanlıyım, mutluyum. Heyecandan söyleyecek söz bulamıyorum” dedi. Manici, geleceğin resim, seramik, heykel sanatçılarını yetiştireceğini, Antalyalı sanatçıların da eserlerini sergileme imkânı bulacağını sözlerine ekledi.

15 EYLÜL’E KADAR AÇIK

Galerinin açılışına özel ilk sergi ise Özgür Manici’nin Kepez Belediyesi Sanat Merkezi’nde eğitim verdiği kursiyerlerine ait oldu. Sergide 23 genç ve yetişkin resim sevdalısının karakalem, yağlıboya, akrilik boya tekniklerinde çalıştığı resim, seramik ve heykel eserleri yer aldı. Sergi, 15 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ALTIN BOYNUZ’UN İNCİSİ RIXOS TERSANE ISTANBUL AÇILDI

ALTIN BOYNUZ’UN İNCİSİ RIXOS TERSANE ISTANBUL AÇILDI

CİRO % 90 ARTTI

CİRO % 90 ARTTI