Serik Belediyesi’nde eylül meclisi yapıldı

Serik Belediyesinde eylül meclisi yapıldı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Belediyesi’nin eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Kadir Kumbul başkanlığındaki meclis toplantısında Sinop’un Gerze Belediyesi, Siirt’in Kozluk Belediyesi ve Burdur’un Bucak Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması oy birliğiyle kabul edildi. Serik Belediyesi ve Serik Belediye Spor Kulübü Derneği arasında belediyeye ait spor tesislerinin kullanılması ile belediye çalışanı olup spor kulübünde görev yapan şoför ve tesis sorumlusu personelin görevlendirilmesi konusunda iş birliği protokolü yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Kadir Kumbul, “Bu konuda belediyemizin ve personelimizin hukuki anlamda zarar görmemesi için protokol yetkisini belediye meclisimizden almak istedik. Personel bizim personelimiz hukuki olarak zarar görmelerini istemeyiz” dedi.

2024 mali yılı gelir tarifesinin güncellenmesi hakkında plan ve bütçe komisyonundan gelen komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. MHP’li meclis üyesi Hüseyin Yılmaz’ın bazı odaların fiyat tarifelerinin mağduriyetlerin giderilmesi için tekrar güncelleme yapılması gerektiği konusundaki teklifine Başkan Kumbul, “Tarifemizi hazırlarken Aksu ve Manavgat belediyeleriyle görüştük. Belediyelerin ortalamalarına göre fiyatları belirledik. Bizim tarifelerimiz diğer belediyelere göre düşük ama tekrar güncelleme yapılabilir. Şunu da unutmamak gerekir. Malum ekonomi kötü, İller Bankasından gelen gelirimiz yetersiz. O nedenle belediye olarak diğer gelirlere de ihtiyacımız var” diye cevap verdi.

Serik Belediyesi’nin Belek Beachpark’ta bulunan kreş ve Kadriye Beachpark’ta bulunan spor tesislerinin kira ödemeden kullanım hakkının Serik Belediyesi’ne verilmesi karşılığında ise Turaş tarafından işletilen Kadriye Beachpark’ın elektrik ücretinin ödenmesi konusunda 1 yıllık sözleşme ve protokol imzalanması için belediye başkanına oy birliğiyle yetki verildi.

Toplantı sonunda AK Parti’li Levent Konur, “7 yıl önce temeli atılan ve hala tamamlanamayan kültür merkezi inşaatının bir an önce ilçemize kazandırılmasını istiyoruz. Otogar kavşağında çok kaza oluyor. Buraya belediyemizce bir çare bulunmasını istiyoruz. Bir de belediyeyi devraldığınızda borç neydi, ne kadarını ödediniz güncel borç nedir” diye sordu.

Bunun üzerine Başkan Kumbul, şu açıklamayı yaptı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızla bu konuyu görüşeceğiz. İlçemiz adına inşaatın bir an önce tamamlanmasını talep edeceğiz. Öte yandan Bizim market önüne bir kavşak yapabilmiş olsaydık, otogar önünü kapatacaktık. Ancak bu uygun olmadı. Otogar önüne UKOME kararı ile ışıklandırma yapabiliriz. Belediyeyi teslim aldığımızda net olmamakla birlikte 750 milyon civarı bir borç vardı. Bunun 220 milyonu esnafımıza olan borçlar. İmar piyasası durgun imardan gelen gelirimiz az ama emlak gelirimizi inceledik. Beyan olunan emlak alanlarına baktığımızda düşük olduğunu gördük. Yeniden ölçüm yaptırdık. Geriye dönük 5 yıllık gelir elde ediyoruz. Esnafa olan borcumuzu ödemeye başladık. Personelimizin toplu iş sözleşmesinden doğan borcumuzu ödemek istiyoruz. Bunun için personelimize yüzde 65’ini ödemek için anlaşma teklifi sunduk. Bir çoğu kabul etti. Bu konuda kimseye baskı uygulamadık, hiçbir personeli zorlamadık. 10 civarında personelin alacaklarını ödedik. 4 ayda belediye olarak ödediğimiz rakam 31 milyon idi. Ama son 1 ayda 50 milyona yakın yine borç ödedik. SGK yapılandırmalarımızı ödüyoruz. Bu ödenen miktarın içerisinde personel ve piyasaya olan borçlar var. İller Bankası’ndan gelen para 100 milyon civarında. Her şey kontrolümüz altında. Şeffaf ve denetlenebilir bir belediye olmak istiyoruz. Ayda bir bunu kamuoyuna açıklayacağız. Belediyemizde tüm birimlerimiz çalışıyor.” (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Manavgatta kaçak tütün ve sigara operasyonu

Manavgat’ta kaçak tütün ve sigara operasyonu

130'DAN FAZLA YENİ OTEL AÇILIŞI VE ANLAŞMA

130’DAN FAZLA YENİ OTEL AÇILIŞI VE ANLAŞMA