Sokağa çıkmayın!

Sokağa çıkmayın!

 Çöl sıcaklarının etkisine giren Antalya’da Meteoroloji ve Antalya Valiliği’nden ‘sokağa çıkmayın’ uyarısı geldi. Antalya Valiliği, ‘Meteorolojik Uyarı’ başlığıyla bir duyuru yaparak, aşırı sıcakların etkili olduğu günler için vatandaşları uyardı, başta çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları bulunanlar olmak üzere hava sıcaklıklarının en yüksek olduğu 11.00-16.00 saatlerinde arasında zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmamasını istedi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü de Akdeniz bölgesi genelinde hava sıcaklıklarının yükselişte olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:  “Yapılan son değerlendirmelere göre bölgemiz genelinde halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonuna kadar daha da artacağı ve mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.”

“Önümüzdeki günlerde Antalya’da  beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının 37-45 derece aralıklarında olacağı tahmin edilmektedir. Hava sıcaklıkları  nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Hayvana eziyete ceza yağdı

Konyaaltı'nda 3 mahallede kurban kesim noktası belirlendi

Konyaaltı’nda 3 mahallede kurban kesim noktası belirlendi