SON DAKİKA ARAMALARINDA BÜYÜK ARTIŞ

SON DAKİKA ARAMALARINDA BÜYÜK ARTIŞ

Özellikle 24 Ağustos sonrası tatil aramalarındaki artış dikkat çekici bir şekilde yükseldi. Bir yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile tatili birleştirip plan yapmak isteyen tatilciler, diğer yandan da eğitim öğretim dönemi başlamadan yazın son zamanını değerlendirmek isteyenler tatil planlarını gerçekleştirdi.

Eylül ayı için tatil planı yapan tatil severler en çok Kıbrıs için tatil aramaları gerçekleştirdi. Tatil aramalarında sırasıyla en çok aranan diğer yerler ise Kapadokya, Antalya, Sapanca ve Erdemli oldu. Tatilciler sezonunun son zamanlarını değerlendirmek isterken bir yandan da kültür ve doğa tatili gibi alternatif seçenekler sunan bölgelere yönelmeye başladı.

Eylül dönemi tatil aramalarıyla ilgili olarak Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya; “Yaz sezonunun Kurban Bayramı sonrasında en çok ilgi gören döneminin 30 Ağustos ile birleşen hafta olduğunu söyleyebiliriz. Çocuklu ailelerin de okulların açılmasından önceki son tatil fırsatı olarak bu dönemi yoğun şekilde değerlendirdiğini söylemek mümkün. Ancak genel trend olarak bakacak olursak çocuklu aileler yaz tatili kararlarını erken rezervasyon döneminde vermekte ve konsept olarak da her şey dahil konseptini tercih etmekte. Eylül’ün ilk haftasından sonra ise daha uygun fiyatlarla tatil yapmak isteyen, yaz boyunca tatil planı yapmamış son dakika otel fırsatını değerlendirenler ve aynı zamanda kalabalık tatil yerine daha sakin bir ortamda tatil yapmak isteyen tatil severlerin tercih ettiği bir dönem oluyor. Bu nedenle bu dönemde ağırlıklı olarak çocuksuz ya da okul öncesi yaşlarda çocuk sahibi olan tatilcilerin tercihlerinin ön plana çıktığını söyleyebilirim” dedi.

Eylül Ayında Oda Fiyatlarında İndirim Yaşandı

Tatil planlarını Eylül ayına bırakan tatil severler, yaz sezonundan daha uygun fiyatlarla rezervasyonlarını gerçekleştiriyor. Her şey dahil oteller bazında Antalya’da %10, Muğla’da %30, İzmir’de ise %17 oranlarında oda fiyatlarında avantaj sağlanıyor. Apart oteller bazında ise Antalya, Muğla ve İzmir bölgesinde oda fiyatlarında %3 azalma olduğu gözlemleniyor. 

Deniz ve kültür turizminin yanı sıra, Eylül ayının gelmesiyle bungalov tatili aramalarında da hareketlilik kendini göstermeye başladı. Tatil severler, Eylül ve Ekim ayındaki tatil planları için yoğun şekilde bungalov aramaları yapıyor. Aramalarda ikinci sıraya yükselen bungalovlar için gözde destinasyonlar ise Bolu ve Sapanca bölgesi oluyor.

Yaz Sezonu Boyunca 5.5 Milyon Kişi Tatil Araması Gerçekleştirdi

Haziran, Temmuz, Ağustos üç aylık yaz sezonu boyunca Neredekal.com’u ziyaret eden 5.5 milyon kişi, kendisine uygun tatili bulmak için tatil araması gerçekleştirdi. Tatil aramalarının %56.66’sı kadınlar tarafından, %40.34’ü ise erkekler tarafından yapıldı. Yaz dönemi boyunca tatil aramalarında en favori destinasyonlar ise; Muğla, Balıkesir, Antalya, İzmir ve Mersin oldu. 

2023 yaz sezonu ile 2024 yaz sezonunun verileri kıyaslandığında, bu sene Haziran tatil aramalarında %50, Temmuz ve Ağustos aylarında ise %15 oranında artış yaşandığı gözlemlendi.

Ağustos Ayında Oda Fiyatlarında Balıkesir’de Artış Oldu

Neredekal.com’da listelenen 23.000’den fazla tesise ait veriler incelendiğinde, Ağustos ayında otellerin ortalama oda fiyatları bir önceki yıla kıyasla %51 oranında arttı. 

TÜİK verilerine göre Ağustos ayında Lokanta ve Oteller harcama grubunda ait fiyat artışı %67.70 olarak gerçekleşti. Ağustos ayında en çok oda fiyat artışı yaşanan il ise %67 oranıyla Balıkesir oldu. Ardından sırasıyla; Aydın ve Mersin’de %60, Çanakkale’de %59, Muğla’da %58, Antalya’da %53, İzmir’de ise %52’lik oda fiyatlarında artış gözlemlendi. 

Tatil severler Ağustos ayında tatil için Muğla, Balıkesir, Antalya, İzmir ve Mersin’i tercih etti. Popülasyonunu koruyan her şey dahil oteller, Ağustos ayında da en çok tercih edilen tatil teması oldu. Ardından denize sıfır oteller, pansiyonlar, bungalov ve apart oteller şeklinde tercihler yapıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
130'DAN FAZLA YENİ OTEL AÇILIŞI VE ANLAŞMA

130’DAN FAZLA YENİ OTEL AÇILIŞI VE ANLAŞMA

Anadolu YÖREX'te buluşuyor

Anadolu YÖREX’te buluşuyor