STEVE HEAPY: ‘EN ÇOK TÜRKİYE’YE REZERVASYON ALIYORUZ’

STEVE HEAPY: 'EN ÇOK TÜRKİYE’YE REZERVASYON ALIYORUZ'

2024 sezonunun değerlendirildiği toplantı Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Belek’te yer alan Regnum Carya’da gerçekleşti. Toplantıya MTS Globe Türkiye ve jet2holidays’in üst düzey yöneticileri, bölge turizminin gelişmesine katkı sunan otel iş ortaklarının yanı sıra resmi kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

MÜNCİ KARAKAYA: “JET2 PARLAYAN YILDIZ

MTS Globe Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya konuşmasında, “Turizm her şeyden çok çabuk etkileniyor. Biri öksürse biz burada hasta oluyoruz. Hava değişikliğinin aniden meydana getirdiği doğal afetler var. Diğer taraftan çevremizde savaşlar gerçekleşiyor. Ekonomik durumlar var bizi etkileyen. Paranın yön değişmesi bizi etkiliyor. Aynı şekilde enerjide yön değiştiriyor. Tüm bunlara rağmen Türkiye turizmine şöyle bir baktığımızda görüyoruz ki, Alman pazarı yara almadan devam ediyor. Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Fransa ve İtalya’dan gelen turist sayıları da güzel bir kazanç oluşturuyor. Birleşik Krallık son zamanlarda üstüne koya koya gelişmeye devam ediyor. Bu gelişme bizim için yeni bir alternatif pazar yarattı. Bunun da yıldızı jet2 oldu” ifadelerine yer verdi.

Jet2.com, İngiltere’nin en büyük üçüncü havayolu olurken, jet2holidays ise en büyük tur operatörü olduğunu açıklayan Steve Heapy, “İngiltere’nin 12 şehrinden, 22 ülkeye 650’den fazla resort, 70’ten fazla denizaşırı destinasyon ve 500’den fazla rota ile hizmet veriyoruz. Büyüme eğrimiz 2019’dan beri devam ediyor. Pandemiyle geçen 2 seneyi saymazsak 2019’dan bu yana %35 büyüme kaydettik” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Jet2 için stratejik bir destinasyon olduğunun altını çizen Heapy, “Türkiye’ye yatırım ve büyüme konusunda rakipsiz bir geçmişe sahibiz. Sürekli olarak yeni destinasyonlara ve ürünlere yatırım yapıyoruz. Türkiye’de 39 plaj tesisi,  56 ful paket villa, lüks paketimiz olan Indulgent Escape içinde 14 otel, büyüyen milenyum pazarı için tasarlanmış olan VIBE paketimizde 8 otel, aileler için 48 otel, yetişkinler için 29 otel ve 18 golf oteli olmak üzere 540’ın üstünde otel ile hizmet veriyoruz. Kıbrıs ve Yunanistan’ın dâhil olduğu Akdeniz destinasyonları arasında en çok Türkiye’ye rezervasyon alıyoruz. Yıldan yıla Türkiye’de yaptığımız çalışmaları artıyoruz. Misafirlerimize sunabileceğimiz yeni hizmetler yaratmaya çalışıyoruz. Daha fazla otel istiyoruz, otellerde ise daha fazla oda istiyoruz. Önümüzdeki yıl Türkiye’deki otellerimize bir milyondan fazla insan getireceğimizi umuyorum. Bunu da doğru otellere ve doğru otellerdeki doğru odalara sahip olduğumuzdan emin olarak yapacağız” dedi.

“TÜRKİYE İLE ÇALIŞTIĞINIZ ZAMAN PARANIZIN KARŞILIĞINI ALIYORSUNUZ”

Heapy, Türkiye’deki enflasyonun maliyetleri ve doğru oranda otel fiyatlarını da artırdığını doğrulayarak, “Bu durum Türkiye’nin diğer ülkelere karşı sahip olduğu rekabet avantajının her yıl biraz daha azaldığı ve aradaki farkın giderek kapandığı anlamına geliyor. Buna rağmen Türkiye, hala iyi rezervasyon ve turist alıyor çünkü oteller harika. Otellerin alanı büyük, tesislerde yapılacak bir sürü şey var. Personelleri harika, misafir memnuniyeti yüksek. Türkiye ile çalıştığınız zaman paranızın karşılığını alıyorsunuz. İnsanlar buranın havasını seviyor, alışveriş yapmayı seviyor, kültürünü seviyor. Fakat maliyetler sadece otel fiyatını değil, personel istihdam maliyetini de artırıyor. Otellerde ya daha az personel çalışacak ya da personel maliyetleri yüksek de olsa karşılanacak. Bu durumun otelin kalitesini ve misafir memnuniyetini etkilememesi için çok dikkat edilmesi lazım” açıklamasını yaptı.

ANTALYA’YA HAFTADA 84 UÇUŞ

İngiltere’den Antalya’ya yönelik ilginin de artmaya devam ettiğine dikkat çeken Heapy, “Antalya’da birçok otel harika bir ‘her şey dahil’ sistemine sahip. Antalya’ya yönelik oluşturduğumuz kapasite hem kış hem de yaz sezonu olmak üzere %15 büyüdü. 2025 sezonunda Antalya’ya İngiltere’nin 12 destinasyonundan haftalık 84 uçuş gerçekleştireceğiz. Sezon başında Bournemouth’u da ekleyerek bu sayıyı 13’e çıkaracağız. 2025 Yaz sezonu için planladığımız geliş kapasitesi ise 458 bin. Bildiğiniz üzere kış sezonu, turizmin önemli bir periyodunu oluşturuyor. Biz bu sezonda Antalya’ya ise 116 bin koltuk kapasitesi ile haftalık 35 uçuş gerçekleştireceğiz. Şubat’a kadar olan uçuşların hepsi dolmuş durumda. Bu da kış sezonu için büyük bir başarı” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Büyükşehir Kundu'ya yeni köprü yapıyor

Büyükşehir Kundu’ya yeni köprü yapıyor