Talya’dan Muratpaşa’ya dava

Talya'dan Muratpaşa'ya dava

 Antalya’nın 5 yıldızlı ilk oteli olan Koç Grubu’na ait Divan Talya Oteli’nin planlama aşaması gibi yeniden yapımı süreci de sancılı geçiyor. Otelin sahibi olan Koç Grubu’na ait Marmaris Altınyunus Turistik Tesisleri yönetimi, yeni b.ir açıklama yaparak, mahkemenin kısmi imar ve inşaat ruhsatı için verdiği iptal kararına istinaden otelin inşaat faaliyetlerini durduran Antalya Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhine yürütmenin durdurulması için dava açtığını duyurdu.

Koç Grubu, yıkıp yeniden inşasına başladığı Divan Talya Oteli ve konferans merkezi için mahkemece verilen kısmi imar ve inşaat ruhsatı iptali kararı üzerine Muratpaşa Belediyesi de inşaat faaliyetlerini durdurmuştu. Daha önce Koç Grubu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, inşaatın durdurulmasına yönelik olarak yürütmenin durdurulması için dava açacağını bildirmişlerdi. Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. tarafından yapılan son açıklamada, Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli dava açıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“16.07.2024, 26.07.2024 ve 01.08.2024 tarihli özel durum açıklamalarımızda Divan Talya Otelimizin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi’nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise oyçokluğu ile kabulüne karar verildiği ve bu karara istinaden  Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 26.07.2024 tarihi itibariyle inşaattaki inşai faaliyetlerin durdurulduğu; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı  tarafından karara karşı istinaf yoluna başvurulduğu; akabinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı ve şirketimiz tarafından da yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yolu ile karara itiraz edildiği hususları kamuya açıklanmıştı.

Bugün itibariyle şirketimiz tarafından 26.07.2024 tarihli inşaatın durdurulması işleminin iptali için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açılmıştır.

Konuya ilişkin gelişmeler konunun önemine göre özel durum açıklaması ve/veya faaliyet raporlarımız aracılığıyla yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kemerli hayvanseverlerden Başkan'a ziyaret

Kemerli hayvanseverlerden Başkan’a ziyaret

İlk fidanı Kocagöz dikti

İlk fidanı Kocagöz dikti