TÜİK’e göre doktor muayenesi 34 lira!

TÜİK'e göre doktor muayenesi 34 lira!

 Emekli, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranına esas olmak üzere açıkladığı enflasyon rakamları ile sürekli tepki çeken Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kamuoyu baskısından kurtulmak için 2022 yılının Nisan ayından beri mahkeme kararına rağmen yaklaşık 100 kalemi açıklamayı durdurdu.

TÜİK sakladığı rakamlar arasında en dikkati çeken, en çarpıcı olanlar ise ev kiraları, yurt ücretleri ve doktor muayene ücreti. TÜİK’e göre Haziran ayında doktor muayene ücreti 33 lira 69 kuruş. Oysa özel bir hastaneye gidilerek uzman bir doktora muayene olunduğunda 1000 lira katlı parası alınıyor.

Doktorun özel muayenesine ödenen tutar ise 3 ila 4 bin lira arasında. TÜİK’e göre veterinerde kedi, köpek muayene ücreti Haziran ayında 34 lira. Gerçek veteriner ücreti ise 681 lira. Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının adliye koridorlarına taşındığı, en düşük ev kirasının 15 bin lira civarında olduğu süreçte TÜİK’e göre en yüksek ev kirası 5 bin 845 lira. Rakamlar böyle iken TÜİK, üniversite öğrencilerinin yurt ücretini 457 lira olarak dikkat almış.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
En düşük emekli maaşına zam geliyor

En düşük emekli maaşına zam geliyor

Uçak biletleri uçtu!