TÜRKİYE’DE GELİŞİM OKULU EĞİTİM PROGRAMINI BAŞLATTI

TÜRKİYE'DE GELİŞİM OKULU EĞİTİM PROGRAMINI BAŞLATTI

TÜROB 50. Yıl Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde mesleki eğitim programı Gelişim Okulu Eğitim Programı’nı başlatan Marriott International, Türkiye’ye olan taahhütünü bir kez daha pekiştirdi. Marriott International, Gelişim Okulu projesi ile ülkedeki yeni nesil konaklama liderlerinin yetiştirilmesine ve sektörde başarılı kariyer fırsatları sağlamaya odaklanacak. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onay alan Gelişim Okulu, ilk dönemine 60 öğrencisiyle Eylül ayında başladı. Programın lansmanı tüm öğrencilerle birlikte The Ritz-Carlton, İstanbul’da gerçekleştirildi. 

Marriott International Avrupa Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Orta Doğu ve Avrupa Lüks Otellerinden Sorumlu Operasyon Başkanı Sandeep Walia konuyla ilgili şunları söyledi: “Şirket olarak Türkiye’de turizm eğitimini geliştirmeye, geleceğin etkili yerel konaklama liderlerini yetiştirmeye kararlıyız. Gelişim Okulu, meslek lisesi öğrencilerini, konaklama sektöründe başarı elde etmeleri ve Türkiye turizminin başarısının bir parçası olmaları için beceri ve deneyimle donatacak. Türkiye, Marriott için önemli bir pazar ve Gelişim Okulu gibi sürdürülebilir bir program oluşturmak, ülkedeki mevcut operasyonlarımız ve gelecekte büyümemiz için kilit öneme sahip olacak.”

Gelişim Okulu, Marriott International ve TÜROB 50. Yıl Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi arasında dört yıllık bir program olup, 14-18 yaş arasındaki öğrenciler Marriott’un İstanbul’daki otellerinde uygulamalı eğitim alacak ve program sonunda lise diplomasına sahip olacak. Öğrenciler staj eğitiminin bir parçası olarak, odalar veya yiyecek içecek operasyonlarında uzmanlaşma imkânına sahip olacaklar. Programın ikinci ve üçüncü yıllarında 6,5 ay boyunca Marriott’un bir otelinde doğrudan deneyim kazanacaklar. Dört yıllık programın tamamlanmasının ardından Marriott, programdan mezun olan öğrencilere Türkiye’deki tesislerinde tam zamanlı istihdam sağlamayı planlıyor.

Katılımcı Marriott International otelleri arasında İstanbul Marriott Hotel Şişli, JW Istanbul Bosphorus, The Ritz-Carlton Istanbul, Sheraton Istanbul Levent, Sheraton Istanbul City Center, JW Istanbul Marmara Sea, W Istanbul, The St. Regis Istanbul ve Le Meridien Istanbul Etiler yer alıyor.

TÜROB 50. Yıl Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Kazım Şener şunları ekledi: “Misyon olarak turizme hizmet edecek nitelikli insan gücü yetiştirme hedefi olan okulumuz adına, öncelikle okulumuzun ismini Türkiye`nin sektörde en güçlü ismi olan TÜROB hamiliğini alarak güçlendirdik. Ardından 40 ülkenin 400 okulunun üye olduğu AEHT Avrupa Otelcilik ve Turizm Okulları Birliği’ne üye olarak uluslararası tanınırlık sağladık. Son olarak dünyanın en büyük otelcilik zinciri olan Marrıott International ile yaptığımız bu iş birliği protokolüyle de öğrencilerimizin bu profesyonel otellerde kendilerini geliştirme adına otelcilik kültürü edinme, kendini değerli hissetme, bilgi, beceri düzeylerini yükseltme ve kariyer planlama imkanlarını sağlamayı hedefledik. Bu büyük grubun lüks hizmet veren otelleri içinde yer aldığını gören öğrencilerimiz de aynı zamanda okulda lokomotif görevi görecek ve eğitim ikliminin pozitif yönde etkilenmesini sağlayacaklardır.”

Gelişim Okulu, Marriott International’ın mevcut portföyünün 20 markada 8.000’den fazla odaya sahip 50’den fazla tesisi kapsadığı Türkiye’deki stratejisinin bütünleyici bir parçası olacak.   Program aynı zamanda Marriott International’ın Sürdürülebilirlik ve Sosyal Etki Platformu olan ve şirketin iş yaptığı her yerde olumlu ve sürdürülebilir bir etki yaratmasına rehberlik eden Serve 360 yani Her Yönde İyilik Yapmak kapsamında yer alıyor. Güçlendirme fırsatlarından sürdürülebilir otel gelişimine kadar uzanan platform, iş ortaklarının, müşterilerin, otel sahiplerinin, çevrenin ve toplumların ihtiyaçlarını dengelerken iş büyümesini teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Fener'de 1964 Sokak'a dikkat!

Fener’de 1964 Sokak’a dikkat!

TÜRKİYE’DE YENİ BİR İŞ ORTAKLIĞI KURDULAR

TÜRKİYE’DE YENİ BİR İŞ ORTAKLIĞI KURDULAR