Ulaşım esnafı dertli

 Toplantıda ulaşım esnafının yaşamış olduğu sorun ve sıkıntılar ele alındı, çözüm önerileri görüşüldü. Soru – cevap şeklinde ilerleyen toplantıda merkez ve ilçelerde bulunan ulaşım hizmetleri, servisçiler ve otobüsçüler esnaf oda başkanları tek tek söz alarak kurum yetkililerine ulaşım esnafının sorun ve taleplerini ilettiler.

KORSAN TAŞIMACILIKLA MÜCADELE

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Şengül, kurum müdürleri ve oda başkanları ulaşım esnafının genel durumu ve korsan taşımacılıkla mücadele hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda yetkisiz ve belgesiz taşımacılık yapılması hususunda gerekli önlemlerin alınması, denetimlerin artırılması ve cezai yaptırımların uygulanması, plaka değerlerinin yükselmesi, turizm taşımacılığı alanında D2 Belgesinin yetki ve kapsamının tekrar düzenlenmesi gibi konular üzerinde duruldu.

Nurettin Şengül, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek önderliğinde ve ilgili kurum müdürleri ile iş birliğinde korsanla mücadele konusunda çok büyük adımlar atıldığını çözüm için gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 6. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Kargı ise “Taşımacılık faaliyetlerinin düzenli, güvenli ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesini amaçlıyoruz. Başkanımızla ve birçoğunuzla sürekli görüşme içerisindeyiz. Hiçbir şikayet ve talebinizi geri çevirmiyoruz. Özellikle bu yaz döneminde de denetimler arttırıldı” diye konuştu.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, bu toplantıların sorunların çözümü konusunda çok büyük önem teşkil ettiğini ifade ederek, düzenli gerçekleştireceklerini belirtti. Başkan Dere, “Esnaflarımız sıkıntılı zor günler geçiriyor, hayatını idame ettirmek için ekmek kavgası mücadelesi veriyor. Bizim esnaf ve sanatkarlarımız için bir ve beraber olmamız gerek. Birlikte hareket eder, çözüm için beraber adım atarsak aynı şeyi konuşur, aynı çabayı sürdürürsek, sağlıklı bir sonuç alabiliriz.

AESOB olarak bugün geldiğimiz bu noktada devletimizin her türlü kurum ve kuruluşuyla iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Bugün de gördüğünüz gibi tüm kurumlarımızın müdürleri, yetkilileri ve temsilcileri birliğimize her toplantımıza geliyor. Burada çözebildiğimiz her konuyu sonuca kavuşturacağız. Çözemediğimiz konuları da Ankara’da gerek federasyonda gerek konfederasyonda Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize aktarıp esnaf ve sanatkarlarımızın sorun ve taleplerinin takipçisi olacağız. Yetkisiz belgesiz korsan taşımacılıkla ilgili çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya’da ciddi kuraklık yaşanıyor

Ünlü sanatçılar Alanya’da üniversiteliler ile buluştu