Vergi borcu olana acımak yok!

 Bazı şirketlerinin vergi borçlarının silineceği yolundaki iddialar üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, Antalya ile birlikte 81 ildeki vergi dairelerine genelge göndererek, vergi cezalarında uzlaşma yönteminin dünden itibaren uygulanmayacağını, vergi borçlarının indirimsiz tahsil edileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın genelgesinde usulsüzlük, özel usulsüzlük vergi ve vergi kaçağı gibi devlete ödenmesi gereken tüm cezaların hiçbir şekilde uzlaşmaya yönlendirilmeden ve indirim teklifi yapılmadan tahsil edilmesi talimatı yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın genelgesinde şu ifadelere yer veriliyor: “24 Haziran 2024 Pazartesi gününden itibaren tüm birimlerinizde yapılacak uzlaşmalarda uzlaşmaya konu vergi tutarları ile tüm ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaksızın, aynı tutarlar mükellef ya da temsilcisine teklif edilecektir.”

“Özetle uzlaşma konusu vergi ve ceza tutarları ne kadar ise olduğu gibi mükellefe ya da mükellef temsilcisine teklif edilecek, miktarlarda herhangi bir indirim yapılmayacaktır. Bu haliyle uzlaşma olabilir ya da uzlaşma olmaz ise olmadığı yönünde tutanak imzalatılacaktır.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya hedef büyüttü

Antalya hedef büyüttü

Akaryakıta 3'lü zam

Akaryakıta 3’lü zam