Yandaş şirketin ihmali var mı?

Yandaş şirketin ihmali var mı?

 Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi veren Mustafa Erdem, iktidarın her fırsatta ihale verdiği ve beşli çetelerden olan Cengiz İnşaat ve Kolin’in bünyesindeki Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ)’nin; daha önce de 3 Şubat 2022 tarihinde Isparta’da meydana gelen 2 günlük elektrik kesintisi olayında, yine AEDAŞ’ın sorumluluğu olduğunu hatırlattı ve şu sözleri ekledi:

“İşini düzgün yapmayan yandaş şirketler, ihale üstüne ihale almaya devam ediyor. Hata üstüne hata yapmaktan da imtina etmedikleri ortada. Burada onlarca ev tahliye edildi. İnsanların, doğanın yaşam mücadelesi söz konusu. Koca yeşil alan küle döndü. Nasıl önlem almazlar? AEDAŞ ve yetkilileri hakkında soruşturma açılmalı. Bir ihmal varsa ya da yoksa da ortaya çıkarılmalıdır. Bu konudaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Enerji Bakanlığı’na, söz konusu yangının çıkmasına neden olduğu ön inceleme raporunda belirtilen elektrik direğine ilişkin olarak şunları sordu:

1. Bölgeye hizmet veren elektrik dağıtım şirketi olan AEDAŞ’ın ihmalinin olup olmadığı belirlenmiş midir?
 
2. AEDAŞ ve yetkilileri hakkında adli/idari soruşturma açılmış mıdır? Detayları nelerdir?
 
3. Bölgedeki elektrik hatlarının bakım ve onarımıyla ilgili hangi çalışmalar yapılmaktadır?
 
4. Elektrik hatlarından dolayı çıkabilecek olan yangınlara karşı ne gibi tedbirler alınmıştır ve alınması planlanmaktadır?
 
5. AEDAŞ’ın faaliyetleri ve vatandaş şikayetlerine ilişkin olarak, Bakanlığınızın yürüttüğü denetim ve incelemeler nelerdir? Aksaklık ve şikayetlerin giderilmesi için hangi adımlar atılmaktadır?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Dünyanın en sıcak günü

Dünyanın en sıcak günü

Bu skandala sessiz kalamayız!

Bu skandala sessiz kalamayız!