Yerel basın bitiriliyor

 Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda;  kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren 32 maddelik ‘Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasında, demokrasi gereği daha da özgürleştirip, yaşatmamız gereken basının;  getirilen teklifteki düzenlemelerle basını ve özellikle yerel basını bitirecek bir yönü olduğunu belirterek alınan kararlara ve getirilen teklife oldukça sert tepki gösterdi.

 

BİR TASARRUF YAPILMASI AMACI TAŞIMAMAKTADIR

Av. Cavit ARI; “Tasarruf genelgesinin amacının aslında kamuda genel idare tarafından, bir tasarruf yapılması amacını taşımadığını, iktidar bugüne kadarki savurgan tutumlarıyla tasarrufla ilgili bir anlayışının olmadığını zaten yirmi iki yıldır bizlere göstermiştir.

Çıkarmış oldukları tasarruf genelgesiyle sadece direkt belediyelerimizi mağdur etmekte ve yine desteğe ihtiyacı olan kesimleri ile özellikle de yerel basını mağdur etmektedir.” dedi. 

 

TASARRUF GENELGESİNDE BASINA UYGULANACAK YASAKLARI KALDIRIN

Av. Cavit ARI; “Kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan ve kurumu faaliyetleriyle doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan verilemeyecek.” denilerek ve yine “Kamu kurum ve kuruluşlarınca hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.” diyerek zaten zorda olan ve can çekişen özellikle yerel basına tarafınızdan bir ağır darbe vurulmak üzeredir.

O nedenle bu tasarruf genelgesinde zarar görecek olan bu kesimleri özellikle devre dışı çıkarmak zorundayız. Yapacaksanız tasarrufu iktidar olarak siz kendinizde yapın.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Hizmet mesajı

Hizmet mesajı

Seven Seas Hotel Blue, Monachus Hotel Grubuna satıldı

Seven Seas Hotel Blue, Monachus Hotel Grubuna satıldı