Yuh artık!

Yuh artık!

  Antalya’nın gerdanlığı olarak bilinen falezlerde katliam önlenemiyor, gerekli denetimler yapılmadığı gibi, yaptırım da uygulanmadığı için rant kaygısıyla yapılaşma olanca hızıyla devam ediyor. Antalya’da dikkatler Muratpaşa Belediye ile ihalesi iptal edilen şirket arasındaki Bambus Plajı’na çevrilmesine rağmen, paha biçilmez değerdeki Lara falezleri üzerinde yapılaşma devam ediyor.

Meslek odalarının, uzmanların denize doğru hareketini sıkça gündeme getirmelerine, falezler üzerindeki yapıların her an çökme, yıkılma tehdidi altında olduğunu ısrarla gündeme getirmelerine rağmen, falez katliamının önüne geçilemiyor, daha doğrusu geçilmek istenmiyor, yetkili kurum ve kuruluşlarca falezlerde yaşanan katliama göz yumularak, adeta katliam yapılması için cesaret veriliyor.

Lara bölgesinde yaşanan falez katliamının son adresi ise Muratpaşa Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Yolu No: 16 adresindeki La Boutique Otel. Antalya’nın sahipsiz olduğunun en net örneğini sergileyen bu otel, falezleri oyarak denize kadar inen asansör eklediği gibi, 2 katlı bir bina yapmayı da ihmal etmemiş. Falezlerdeki katliama, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Koruma Kurulu ve ilgili belediye seyirci kalırken, vatandaşlar tepki gösteriyor ve yetkilileri göreve davet ediyor.

(2023)

(2024)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Kepez'de Akasman Parkı yenileniyor

Kepez’de Akasman Parkı yenileniyor

Yaralı caretta caretta tedavi edilip, denize bırakıldı

Yaralı caretta caretta tedavi edilip, denize bırakıldı